NailArt Sunday: Ombre dotticure

I dag är det fritt val igen på NailArt Sunday och redan i onsdags när jag fick mina nya Sensinity lack så insåg jag att jag nog bara var TVUNGEN att använda dom till en ombre. Dom bara bad om det helt enkelt!

Ombre dotticure

Ombren går först från mörkgrönturkos över till ljusgrönturkos för att sedan tona över till allt mera blåturkosa lack. Jag har även använt det ljusblå Sensinity 87 till prickar för att binda i hop det hela lite mera, så sex av sju nya lack fick jag med i den här manikyren. Inte illa!

Ombre dotticure

Sensinitylacken är ju helt ljuvliga i sina nyanser ♥ och perfekta till ombres och liknande. Formulan är dessutom trevlig att jobba med, täckte perfekt på två lacker och höll väldigt bra. Till minussidan hör dock lukten. Dom här lacken luktad inte lika starkt att lacka med som det gulgröna jag använde förra helgen men lacken är tyvärr parfymerade. Varför????!!!!!!!!!

Ombre dotticure

För att dölja den typiska nagellackslukten (som brukar försvinna när lacken härdat) så tror dom alltså att det är en bra idé att häva i en massa andra kemikalier som fortsätter att lukta minst ett dygn senare. Och ja, dom SKA lukta grönt te (utom prickarna som påstås ha vaniljdoft) men i själva verket luktar dom ”gammalt hårgelé” typ, inte gott alls. Enda trösten är att lukten bara känns när man har händerna när ansiktet. (Typ när man ska sova alltså, tack så mycket för det!) Både plus och minus här alltså, men själva nailarten älskar jag!

Årets första egenodlade jordgubbe!

Bonusbild: Årets första egenodlade jordgubbe! Jättegod!

1 lager Essie Nourish Me
Tumme: 2 lager Sensinity 65
Pekfinger: 2 lager Sensinity 91
Långfinger: 2 lager Sensinity 82
Ringfinger: 2 lager Sensinity 60
Lillfinger: 2 lager Sensinity57
1 lager Seche Vite
Prickar: Sensinity 87
2 lager Seche Vite

Det här inlägget postades i Balkongen, Nagellack, Nailart, Prat, Sensinity och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till NailArt Sunday: Ombre dotticure

 1. Emma P skriver:

  De skrek verkligen ombre, min första tanke när jag såg dem:) Detta blev jättesöt! Och vad härligt med egna jordgubbar!

  • Annefia skriver:

   Man kan liksom inte låt bli att tänka på ombres när man ser dom här lacken. Dom är ju superfärgmacthade. Nån måste ha haft VÄLDIGT kul när hen valt ut alla nyanser.

   Verkligen härligt med egna jordgubbar. Skörden blir ju aldrig så stor på balkongen men känslan och smaken blir desto bättre.

 2. Nailtastic skriver:

  Så snyggt att använda olika nyanser av grönt i den här manikyren. Vackert!

 3. Malin skriver:

  Blev jättesnyggt!
  Å härligt att du får börja skörda jordgubbar nu! Mina är bara några få kvar nu…

 4. Jättefin ombre och perfekt med prickarna till!

  • Annefia skriver:

   Tack! Kul att du tyckte det blev snyggt och att du gillade dom extra prickarna också. Jag tycker dom blev… eh.. pricken över i. LOL

 5. Lela skriver:

  De var verkligen gjorda för att göra en ombre av:)

  • Annefia skriver:

   Verkligen! Jag har aldrig varit med om nått lack som funnits i SÅÅÅ många matchande nyanser som det här. Enligt mamma så finsn det minst 10, kanske ännu fler, nyanser av varje färg. Skulle bara önska att dom inte var parfymerade.

 6. Helena skriver:

  Vilken underbar manikyr! Du gjorde helt rätt i att göra en ombre och prickar kan ju aldrig bli fel :)