NailArt Sunday: Siluettskittlette

Dagens Nailart Sunday-tema är siluetter och jag hade faktiskt två olika idéer på det här temat, en snabb och enkel och en mycket mer komplicerad. Och ja, i fall det inte framgår så är det här alltså den snabba och enkla lösningen… eller skulle ha varit i alla fall… även om det nu kanske inte blev så…

Siluettskittlette

Det enkla i det hela var liksom att jag skulle använda mig av jättesöta kattsiluettdekaler som jag råkade beställa från Edgy Polish när jag köpte mina lack. Problemet var bara att dom var för små för att funka till en manikyr där siluetterna ska vara i fokus och så kom jag på att jag kanske skulle testa mina nya akrylfärger och måla en kattsiluett i stället och tillslut blev det en hel siluettskittlette och inte alls så snabbt och enkelt som jag hade tänkt mig.

Siluettskittlette

Basen för det hela är det neongröna lacket Sensinity 45 som jag fick från mamma här i veckan (jag har mycket nytt att visa er men det har tyvärr kommit lite annat, tråkigt, i vägen) Lacket visade sig vara ett jelly/crelly och påminner också en hel del om ”slime” som jag lekte med som barn (Nån om minns slime, eller är ni för unga?). Det påminner också om ett grönt neonlack som jag bar på 80-talet och saknat sen dess så ja, jag gillar det här en hel del (Det är tyvärr doftsatt som dom andra men lukten höll tack och lov inte i sig lika länge på just den här flaskan)

Siluettskittlette

Katten och tassarna är målade men min nya hobbyfärg, ränderna är målade med Nordic Cap/Star Nails NP12 och på tumme och lillfinger har jag strasstenar (eller kanske mer dekorstenar? Dom är ju inte direkt strass) Den nya färgen var oändligt mycket mera lättjobbad än den gamla. Nu kan man helt plötsligt måla med svepande penseldrag istället för at dutta på en ickesamarbetsvillig färg. Sen ska väl sägas att det kommer krävas en hel del övning för att bli perfekt (katten på högerhandsen ser lite ut som om den svalt en hel säck potatis) men nu har jag i alla fall en färg som är rolig att måla med och som funkar med dom målartekniker jag är van vid (om än inte på naglarna).

1 lager Essie Nourish Me
3 lager Sensinity 45
1 lager Seche Vite
Långfinger & ringfinger: akrylfärg
Pekfinger: Nordic Cap/Star Nails NP12
Tumme & lillfinger: dekorstenar
2 lager Seche Vite

Det här inlägget postades i Nagellack, Nailart, Nordic Cap/Star Nails, Sensinity och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till NailArt Sunday: Siluettskittlette

 1. Jätteläckert! Gillar basfärgen och jag tillhör de som lekte med grönt slime som liten :) Man undrar ju lite vad det andra alternativet var också….? ;)

  • Annefia skriver:

   Tack!!! :o) Visst är den gröna underbar? Den är ännu läckrare i solsken men jag var tvungen att fota i skugga för kameran fick frispel och kunde inte fokusera på lacket i full sol.

   Jag hade en idé om en landskapsbild som sträcker sig över flera naglar. Vem vet, jag kanske vågar mig på den lite senare men helst ska lillfingret bli lite längre först av utrymmesskäl. LOL

 2. Jättesnyggt! Gillar hur naglarna passar ihop utan att vara likadana. Katten är jättesöt också! Jag har precis börjat testa akrylfärger och än så länge verkar det smidigt.

 3. Micki/nagelfager skriver:

  Jättefint målat. Min bror fick slime i julklapp en gång, kan han ha varit 5-6 nånting. han grät, för han fick klet över hela händerna. Oj vad jag skrattade (jag är två år äldre än honom)

 4. Emma P skriver:

  Jättefint! Kattsiluetten är jättesöt och det var en trevlig grön.

 5. Lela skriver:

  Minns slime även om jag aldrig lekt med det själv.
  Gillar det gröna lacket, gör sig nästan ännu snyggare tillsammans med lite svart dekor dessutom:)

 6. Johanna skriver:

  Snyggt, älskar grönt!