Bättre sent än aldrig (måndagsuppdateringen)

Okej, okej, jag erkänner, rent tekniskt sett så är det tisdag nu, men eftersom det är natten mellan måndag och tisdag och jag inte gått och lagt mig än (=nattuggla) så låtsas vi att det är måndag ett tag till.

Virkad dockklänning

Den senaste veckans pyssel har handlade väldigt mycket om tunna, tunna garner. Först virkade jag en liten blå och vit klänning till min en kompis docka (här visad av min egen Alba-Stina) och sen har jag nystat garn och nystat garn och nystat garn och nystat garn och nystat…

Bara så där som en ren upplysning, en 2 hektos härva av väldigt , väldigt tunt virkgarn innehåller måååånga meter garn. Det tar ca 2½ att nysta en sån härva. Jag har nystat tre härvor hittills och har en kvar.

Garnnystan

Dom små nystanen är egentligen inte särskilt små, det är dom stora som är särskilt stora.

Det här inlägget postades i Dockor & dockkläder, Måndagsuppdatering, Pyssel, Virkat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Bättre sent än aldrig (måndagsuppdateringen)

 1. Lene skriver:

  Hvor er den klædning dog bedårende. Sif siger at den er meget passende for en prinsesse – især en prinsesse med blå øjne.

 2. LadyNight skriver:

  Vad hon är söt i blått! och på tal om blått…vad heter det garnet? Det ser helt perfekt ut till dockkläder. Finns det i många färger? :)

  • Annefia skriver:

   Det blå klänningsgarnet (som är mörkare och klarare blått än nystanen) heter ”Namnlöst garn från mamma”, det vita garnet heter ”Namnlöst garn från mormor -via mamma” och dom blå/turkosa nystanen heter ”Namnlösa garn från garnaffären”. Hjälpte det? LOL

   Tyvärr såldes härvorna utan etiketter eller likanande så jag vet inte vad de heter men hon hade flera olika färger och tog bara 35kr för 2hg. Och inte har hon nån webshop heller. Men jag har förstått att riktigt tunna garn kan vara svåra att hitta nu för tiden.

   • LadyNight skriver:

    Haha. ”Namnlöst” och utan webshop…ja, då är det ju ganska kört för min del. Lol, bukar ju inte precis svänga förbi åt det håller. Synd på så bra priser :P (teleporter någon?)

    Nåja, jakten fortsätter i Regnstaden. Hejaheja.

    • Annefia skriver:

     Jag saknar verkligen en teleporter jag också!!!

     Är det nån särskild färg du är på jakt efter? Jag kanske kan hålla ögonen öppna när jag kommer dit nästa gång (även om det lär dröja ett tag nu)

 3. Hedvig skriver:

  Vilken fantastisk bild! :)

 4. Pingback: Titta en femkrona!!! | Fialand – Pyssel & Prat