Mitt dockskåp – en tjuvtitt

Hej och välkomna till Annefias Kattblogg! Eller njaaääe, vi kanske ska ta och prata om nånting annat än katter i dag för en gångs skull? Vad sägs om att jag tar och stoppar in lite pyssel i bloggen innan alla mina läsare tröttnar på mig? Okej, pyssel it is!

Eftersom jag inte pysslat så mycket dom senaste veckorna så har jag ju inte så mycket NYTT pyssel att visa upp så ni får hålla till god med nånting GAMMALT i stället, nämligen mitt dockskåp.

Överblick av dockskåpet

Mitt dockskåp är som synes ett skåp i ordets rätt bemärkelse. Drömmen när jag skaffade det var ett sånt där urtjusigt hus i trä med massor av detaljer, men verkligenheten i form av bristande ekonomi (dom är dyra) och sånna där djur som vi ska undvika i det här blogginlägget (och som gör att det är nödvändigt att kunna stänga dockskåpet ordentligt) la kroksben för dom planerna.

Köket

Jag höll på med det här dockskåpet under 90-talet men tillslut tröttnade jag på att packa upp och ner det varje gång jag skulle flytta så det fick tillbringa flera år och flera flyttar i nedpackat skick. Här där jag bor nu räknar jag dock med att bli kvar ett dag och då kan det ju vara dags att packa upp dockskåpet igen och ställa allting på plats.

Vardagsrummet

Själva uppackningen fick jag hjälp av en kompis med. Jag packade upp och hon ställde in sakerna lite hur som helst i skåpet (för att få undan dom snabbt innan djuren vi inte ska nämna upptäckte dom) Det gör att dockskåpet just nu ser väldigt rörigt och kaotiskt ut och dessutom är det en del saker som skadats av att ligga nerpackade så länge. Min tanke är att jag ska ställa i ordning allt igen och reparera allt som behöver repareras samtidigt som jag dokumenterar det hela här i bloggen.

Sovrummet

Dom allra flesta sakerna (inklusive dockorna) är förövrigt handgjorda men det finns en del småsaker som jag köpt också. Pottan och fotogenlampan i förgrunden hör till dom köpta sakerna medan hattaskarna, sängen och släktporträtten är handgjorda.

Detaljbilder kommer så småningom, det här är bara, precis som rubriken antyder, en liten tjuvtitt.

Det här inlägget postades i Dockor & dockkläder, Pyssel och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Mitt dockskåp – en tjuvtitt

 1. LadyNight skriver:

  Åh, miniatyrer! Skulle kunna stå en evighet och titta på sånt. Hattaskarna var verkligen urgulliga. Och vilket bra hörnskåp :)

  • Annefia skriver:

   Jag älskar verkligen att kolla på miniatyrer jag också och det ska bli jättekul att återstifta bekantskapen med alla mina saker. Jag räknar med att ta gott om tid på mig och fotografera allt under tiden.

   Jag gillar verkligen själva skåpet nu för tiden. Även om det inte ser ut som ett hus så är det väldigt sött och praktiskt, tar ingen plats och passar jättebra in i min övriga heminredning.

 2. Lovisa skriver:

  Oh så underbart! Jag har alltid gillat dockskåp, men det har aldrig riktigt fungerat att skapa grejerna själv då jag vill ha det gjort med ens och inte orkar vänta på att limmet ska torka eller stygnen ska sys. Därav bristen av miniatyrer och dockskåp hemma hos mig.
  Men det här är ju verkligen jättefint!

  Och tack så mycket för grattishälsningen du lämnade! :)

  • Annefia skriver:

   Tack! :o)

   Själv gillar jag ju det där pysslandet med små, små saker och tålamod råkar vara en av mina främsta egenskaper så det passade mig alldeles utmärkt. Jagg illar också det där tankesätttet man få när man håller på med dockskåp när man ser hur nånting som kanske bara är skräp i ”våran värld” kan förvandlas till en perfekt liten detalj i dockskåpet.

 3. Jag skriver:

  Det finns så otroligt mycket smått och fint i dockskåpet, så det ska bli kul att se det igen.

  • Annefia skriver:

   Du har ju en chans att få se sakerna live med men samtidigt tror jag att man ser dom på ett helt annst sätt på inzooomade foton också. Det är lättare att se detaljerna då.