Kärlek vid första ögonkastet!

Monsoon heter han det lil(l)a underverket och det blev kärlek vid första ögonkastet. Alltså, jag var inte så orolig för om jag skulle älska honom, jag var mera orolig i fall han skulle älska mig och ja, i fall personkemin skulle stämma. Det gjorde den!!!

S*Monea's Monsoon

Så fort jag lyfte upp honom i famnen så började han spinna och sen låg han i min famn och spann och trivdes i stort sett hela besöket. Och jag, jag blev alldeles väldigt jätteförälskad i den lille. Så förvånande va?

I mattes famn

Monsoon är en lila colorpoint ragdoll, det innebär att han kommer att vara ljust, ljust gråmaskad på tassar, svans, öron och ansikte. ”Blå” är ju en kattfärg som många känner till (en blågrå, stålgrå nyans) och lila är som en blekt, utspädd variant av brå. I dagsläget är han nästan vit men han kommer få lite mera färg när han blir äldre. När jag själv tog mina kullar i början av 90-talet var en lilamaskad raggis nånting jag bara kunde drömma om, men nu har jag en (eller snart i alla fall).

Liten, ljus tissemisse

Den 15/10 i kommer Monsoon att ställas ut ihop med sina kullsyskon och först efter det kommer han att flytta hit. Längtar!!!

Mysmisse hos sin blivande mormor

Jag räknar förövrigt inte med att kalla honom för Monsoon i framtiden men kanske blir det en ”försvenskad” variant som Månsson, Månsen eller helt enkelt Måns. Vi får väl se vad det blir när jag hunnit lära känna honom lite bättre

Gngnggggh! Kamerarem! Mums!!!

Och så har vi ju den där osminkade sanningen som jag ibland brukar erbjuda er en glimt av. Lille Måns är en mycket lugn, mysig och kelig misse som älskade att slappa i nya mattes famn men han ÄR en liten kattunge så så fort kameran med den roliga kameraremmen kom fram vaknade han minsann till liv. LOL Om vi säger så här, väldigt många av bilderna visar tecken på att vara tagna med vänster hand av en högerhänt person som i famnen håller en liten kattunge som gör sitt bästa för att fånga kameraremmen. LOL

( Förövirgt hämtade jag hem Mipans aska idag också. Inte lika roligt.)

Det här inlägget postades i Katterna, Prat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Kärlek vid första ögonkastet!

  1. Lene skriver:

    Tillykke! Han ser bare vidunderlig ud. Og jeg er sleeeet ikke spooooor missundelig. (Ville ønske at jeg kunne have en kat, men helbredet tillader det ikke)

    • Annefia skriver:

      Tack! Han var ännu ljuvligare än han ser ut. Det är ju en innerlig tur att jag orkar ha katter trots min sjukdom. Jag skulle bli tokig annars (ja, tokigare än vanligt alltså. LOL)

  2. Jag skriver:

    Lilla mjuka , ljuvliga knyte! Han är verkligen bedårande!

    Hoppas tiden går fort så han får flytta hem till dig och Smulan på riktigt.
    Då ska jag gå och bära på honom och njuta av den lille krabaten.
    Det är nåt visst med ragdoll!

    • Annefia skriver:

      Det är absolut nått visst med ragdolls och du har ju dessutom träffat honom i verkligheten med. Han var verkligen helt underbar, elelr hur?

      Du får bära hur mycket du vill på honom när du kommer (så länge du inte glömmer bort att leka tittut med Smulan och mata henne med skinka).

  3. LadyNight skriver:

    Åh, vilken vacker grabb! Underbara ögon <3

    • Annefia skriver:

      Visst är han underbar? Och även jag är väldigt förtjust i hans ögon. Det är en ljuvlig blå nyans som passar så bra ihop med hans övriga färger,

  4. Gud så söt!! :-D
    Jag hade en Tilda i de färgerna för länge sen (fast korthårig). Hon var ett resultat av en ”smitning” så hon var inte någon raskatt, men hennes pappa måste nästan ha varit det, för mamman såg ut som en norsk skogskatt… (vilket hon inte var, för hennes mamma såg ut som en russian blue, men där vet vi inte heller ngt om pappan…) Men hon blev sjuk och blev inte ens ett år. Sorg. :-(

    • Annefia skriver:

      Usch så sorgligt!!! Jag har förlorat alldeles för mycket katter dom senaste åren men dom har i alla fall hunnit bli gamla innan dom blivit sjuka.