Prickar och pelargoner!

Min prickiga viol

Hurra! Nu har jag en prickig viol på balkongen igen så nu är ordningen återställd. Den här prickiga violen, eller snarare des förfader sådde jag en gång för många år sen när jag hade en kolonilott med fröer jag importerat från England. När jag sen flyttade grävde jag upp plantan och sen har den följt med mig till mina olika trädgårdar för att slutligen hamna i mamma trädgård där den spridigt sig i rabatterna. Varje vår gräver mamma upp en planta till mig som jag kan ha på balkongen och om jag nån gång får en trädgård igen så kommer den givetvis följa med dit också. Den är ju en länk till alla dom trädgårdar och balkongodlingar jag haft, älskat och förlorat.

Plantorna på bordet

Jag har hämtat upp lite ytterkrukor och sånt från källaren nu också så nu börjar det se bättre och bättre ut på balkongen.

Pelargonerna

Pelargonerna har börjat se lite bättre ut nu också och har fått flytta upp från golvet men det tar ju ett tag innan dom kommit i gång riktigt.

Tyvärr är det bara 6 pelargoner som överlevt vintern, jag som hade så många för några år sen! (För att vara en icke-samlare med dåliga övervintringsmöjligheter och en balkong full med en massa annat också, alltså) Men det kan ju bara innebära en sak. Jag måste helt enkelt köpa flera pelargoner! MÅSTE! Ack vilket hårt öde! Men vad gör man inte när man nu är absolut tvungen då får man helt enkelt offra sig lite. (Det är alltså här ni ska låtsas att ni tror mig LOL)

Blommande pelargon

Det här inlägget postades i Balkongen, Prat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Prickar och pelargoner!

 1. Sanna skriver:

  Härligt när det börjar spira och gro..vill få ordning inne på balkongen nu jag med..skall bygga ett litet växthus..få upp en ”spaljé”..sätta upp nät så katterna inte hoppar över räcket..köpa tomat och chiliplanta..mm..

  Mmm härligt med snälla människor, blir lika överraskad varje gång i alla fall.. Förstår väl liksom inte riktigt att jag förtjänar deras generositet.. ;) hihi..

  Ja för sjutton gör dig en pysselväska du med, allt som behövs är ju en gammal symaskins väska och lite fantasi.. =)

  Kraaaaam
  Sanna

  • Annefia skriver:

   Det är mycket pyssel med en balkong också, om man har den läggningen. Chili har jag faktiskt inte testat, borde nog göra det nått år.

   Fantasi har jag gott om men att hitta en symaskinsväska är ju lite svårare.

   Och naturligtvis förtjänar du generositeten!!!

   Kram!