Första vårtecknet?

Hittade årets första fjäril sittandes på min köksvägg i går kväll. Trodde först att det var en Citronfjäril även om jag inte tyckte den såg riktigt rätt ut men efter noggrant studerande och googlande så visade det sig att det troligtvis är en Rovfjäril. Behöver jag och katterna vara rädd att den ska komma och anfalla oss när vi sover nu?

Rovfjäril?

Till skillnad från Citronfjärilar (som övervintrar som fjäril) så övervintrar Rovfjärilar som puppa så den här lilla stackaren har alltså kläckts mitt vintern. Jag har både blommande amaryllis och tulpaner i dagsläget och var t.o.m snäll och ställde fram lite sockervatten till den men jag tror ändå inte att den kommer att bli särskilt långlivad hos oss. Det var ju liksom det här med Rovkatterna också…

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Prat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Första vårtecknet?

  1. LadyNight skriver:

    Oj. Rovfjäril. Låter som om det finns särskilda blommor som har fått ben och springer iväg så fjärilen måste jaga efter eftersom den endast livnär sig på underliga-blommor-med-ben. Eller? Vacker var den iaf.

    Eller så lever den upp till sitt namn ordentligt och blir vampyrfjäril mitt i natten. Med tanke på katterna. Äta eller ätas liksom. En snabbspolad evolution för överlevnadens skull.

    • Annefia skriver:

      Man SKULLE ju också kunna tro att det har med rovor att göra (den lite större, nästan lika dana sorten heter Kålfjäril) Men näää, det verkar så osannolikt så jag är fortfarande inne på att den är nån sorts farligt flygande rovdjur. Dock har jag inte sett den sen dess så jag tror vaktkatterna skyddat sin matte.