Dags för lite pyssel kanske?

Här har jag utlovat en blogg med BÅDE pyssel och prat (t.o.m med pyssel som huvudtema) och allt det har blivit hittills är bara prat och en eller annan solnedgång. Dags för lite pyssel nu kanske???

Jag skulle beskriva mig själv som en pysselperiodare. Kreativitet är en livsnödvändighet för mig, det är mitt andningshål, min källa till glädje och energi, det är meningen med livet. Jag ska vara väldigt, väldigt dålig om jag inte ska orka vara kreativ i alla fall i NÅN form. Orkar jag inte skapa med händerna planerar jag pyssel i hjärnan i stället. Det spelar egentligen inte så stor roll om alla dom dockkläder eller liknande som jag planerar för innan jag håller på att somna nånsin blir verklighet. Det är inte alltid resultatet som är det viktigaste, det är kreativiteten. Skapande i fantasin är också skapande!

Men även om kreativiteten är mer eller mindre konstant så tar den sitt utlopp i olika former. Det går helt enkelt i perioder vilken pysselform jag är mest intresserad av för stunden. Olika favoritpyssel är t.ex att sy dockkläder för hand och virka, allt från mormorsrutor till spetsdukar och amigurumis. Jag har genom åren också ägnat mig åt att t.ex. rita, måla, tillverka kort, inreda dockskåp, göra cernitfigurer, skapa trolldockor, sy kläder, tillverka smycken, måla möbler, sticka väskor och t.o.m. skapa blommor av nylonstrumpor (men DET var länge sen).

Just nu är jag dock inne i en broderiperiod. Den här perioden började nån gång i höstas med en årstavla för 2006 och fortsatte med en julbonad som min mamma fick i julklapp (den förtjänar nog ett eget blogginlägg så småningom). Sen tog jag en paus för att virka 17 julgranar som jag tyvärr glömde fotografera (Ooops! LOL) men nu är jag tillbaka i broderiperioden igen med ytterligare en årstavla.

Årstavlorna ja… Dom kommer från Atleje Margaretha och jag har velat ha dom i flera år men samtidigt kändes det som om jag ville börja med en tavla från ett år som skulle ha en speciell betydelse för mig. 2006 var onekligen ett speciellt år (ett väldigt tufft år som ledde fram till en positiv nystart samtidigt som det var det året som jag flyttade hit till min älskade lägenhet) så det kändes som rätt år för mig att börja med. Dock har jag inte varit sugen på att brodera dom senaste åren så det är ju tur man kan köpa tavlorna i efterskott med.



Tavlan från 2006 är helt färdig bortsett från att den ska monteras (tänkte vänta tills jag är färdig med dom tre första tavlorna som jag har hemma) men 2007 är ett pågående projekt. Jag började med den nån gång i mellandagarna och allt som är kvar nu är efterstygnen (dvs konturerna). Tavlorna är bara ca 20x20cm så dom är snabba och roliga att brodera.

Det här inlägget postades i Broderi, Pyssel och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.