Åtta punkter om mig

Jag fick en utmaning av Lovisa i går. Utmaningen går ut på att berätta 8 saker om sig själv och sedan skicka vidare till 8 andra bloggare. När jag ska rabbla udda fakta om sig själv kommer jag ofta att tänka på dom olika udda fordon jag faktiskt kört eller åkt. Alltihop är dessutom sant, dagens datum till trots!

 • Jag har kört en Haubits 77:a = stooor kanon som körs med spakar = SVÅRT!
 • Jag har åkt en hel del mjölktankbil
 • Jag har testat att köra färja mellan Köpenhamn och Malmö
 • Jag har kört terränglastbil – i terräng och på bana
 • Jag har åkt polismotorcykel. Jag hade hjälm, det hade inte polisen
 • Jag har kört bandvagnsrally
 • Jag är hysteriskt flygrädd så flygplan och helikopter är fordon jag ALDRIG skulle köra ELLER åka med, om det inte gällde livet (typ ambulanshelikopter om jag var medvetslös)
 • Jag har bara B-körkort och har inte jobbat med nånting som förklarar ovanstående

Jag utmanar följande bloggare:
Sanna, Maria, Gurkiss, LadyNight, Malin, Stina, Pysselkiisen och Cecilia
(naturligtvis är det helt frivilligt att vara med, alla gillar ju inte utmaningar)

Det här inlägget postades i Prat, Utmaningar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Åtta punkter om mig

 1. Elle skriver:

  Wow, vad du har varit ute och kört en massa konstiga fordon.
  Något som du inte gjort, men däremot jag, är att ha styrt ett flygplan!
  Jag fick ta över ”rodret” ett par minuter under ett flyg med ett litet flygplan (4-5 pers).
  Vilken härlig känsla det var att styra planet mellan molnen! Jag lovar, det är ingenting att vara rädd för…så länge en erfaren pilot sitter bredvid! Måste du prova!

  Ha en fin dag!
  Kram Elle

  • Annefia skriver:

   Välkommen hit! Och WOW, du är HELT klart mycket modigare än mig. Sannolikheten att jag över huvudtaget kommer att gå in i ett litet flygplan, ens om det står på marken och absolut inte kommer lyfta, är minimal. Kanske om man kapat av vingarna och gjutit fast det i betong eller nått sånt men bara KANSKE. LOL

 2. LadyNight skriver:

  Jag antar utmaningen! :)

  Och vilka intressanta fordon du har kört/åkt! Haha, jag har inte ens suttit bakom en ratt. Om man inte räknar med radiobilarna på Liseberg. Och cykel (har ett styre visserligen, men ändå). Och häst! Tyglar är ju också en viss form av ”styrmedel” :P

  • Annefia skriver:

   Kul att du nappade!

   Både cykel och häst är ju fordon även om dom saknar ratt (eller ja, nu för tiden räknas kanske inte hästar lika mycket som fordon längre) Jag har dock varken suttit på det ena eller andra på EXTREMT länge. Det enda saknar jag (häst) men inte det andra.

   Förövrigt hade varken Haubits77:an eller färjan nån ratt heller (eller polismotorcykeln, fast den körde jag ju aldrig själv)