Baka, baka liten kaka

Sverigekaka

Att baka hör till dom saker jag varit tvungen att sluta med sen jag blev sjuk, inget hembakat lantbröd, inga drömmar bara för att man är sugen på nått gott, och absolut inga cupcakes eller cakepops hur inspirerande dom än ser ut i andras bloggar. Orkar helt enkelt inte längre!

OM det är rätt årstid OCH jag har en bra dag OCH jag är tillräckligt desperat så kanske jag kan svänga ihop en kladdkaka om jag sitter vid köksbordet när jag rör ihop smeten, men där har min gräns gått dom senaste elva åren (eller rättare sagt, större delen av tiden var kladdkakan utesluten också, det är bara dom allra senaste åren jag orkat).

Men så igår funderade jag på om det inte borde gå lika bra att sitta vid köksbordet och vispa ihop en Sverigekaka i stället? Det borde ju inte vara SÅ mycket svårare?

Det var det inte!!! :o)

Faktum är att det allra svåraste nog var att ta snygga bilder till bloggen. Jag menar, här gör man sig till och siktar över lite florsocker till och med för att det ska se tjusigt ut på bloggbilderna och då tänker genast kamerablixten ”Hurra!!!! Nånting vitt som jag kan roa mig med att överexponera som vanligt!!! Så glad jag blir!!!!” Dessutom hade kakan sjunkit ihop på mitten med så den kanske inte är fullt så ”bloggskrytarelegant” som jag skulle vilja. Men om ni inte blir gröna av avund över vilken fantastiskt VACKER kaka jag bakat så borde ni i allfall bli gröna av avund över hur fantastiskt GOD den är.

Sverigekaka

Sverigekaka

Jag tror dock inte att nån som inte själv är kroniskt sjuk eller av andra orsaker tvingats ge upp sånt man kunde i sitt ”gamla liv” kan förstå hur gott en kaka man orkat baka själv EGENTLIGEN smakar.

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Prat och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Baka, baka liten kaka

  1. Lene skriver:

    MUMS! Den ser bare SÅ god ud. Bare jeg kunne besøge dig og få et stykke.

    • Annefia skriver:

      Den är ännu godare än den ser ut (i synnerhet när den fått stå och gotta till sig ett tag).

      Jag skulle också önska att du kunde komma över på en fika!

  2. Lovisa skriver:

    Oj hjälp, vad sugen jag blev på en sån kaka, har aldrig hört talas om en Sverigekaka förr måste jag medge. Men den ser bra god ut, kanske ett recept skulle hjälpa mig att komma ihåg den goda smaken? ;)

  3. jag skriver:

    Det var länge sen jag smakade en bit Sverigekaka.
    Den skulle passa bra till en kopp kaffe. Jag blir riktigt sugen.