Påskveckans pyssel (måndagsuppdateringen)

Bättre sent än aldrig. Trots allt är det måndag i 40 minuter till. LOL Då ska vi se vad jag gjort den här veckan…

Först av allt sydde jag färdigt en av klänningarna. Jag fick sy om den lite i sista stund (typ sent på Långfredagsnatten) pga att den blev lite för stor men slutresultatet blev bra. Tyvärr är det här ingen ”dagens outfit”-blog (och så var det ju det där med att jag vägrar visa foton av mig själv i bloggen) så ni får klara er utan bild på klänningen.

Sen har jag virkat lite gröna blad till min krans och även monterat några av dom. Fast nu börjar jag bli lite velig. Jag är inte riktigt nöjd med färgen på blommorna (även om dom är snyggare IRL än på förra måndagens bild). Dom känns inte riktigt rätt till tyget…

Virkade blad

Smulan och kransen

Apropå tyg till balkongen har jag också klippt till och nålat ett nytt överdrag till stolsdynan och ett av insynsskydden. Uppmärksamma och trogna läsare ser säkert att tyget är samma som jag använt till en av klänningarna. Det är visst sånt som kallas kamouflage-mönster. Nu kan ingen se mig när jag sitter ute på balkongen. LOL

Tillklippt tyg

Och så var det ju bandvävstolen som jag hjälpte till att testvarpa på Påskafton. Och om man tittar noga så KAN man faktiskt sen en glimt av den nya klänningen.

Bandvävstol

Och slutligen har jag börjat virka en hjärtekatt (mer om hjärtekatter i ett senare inlägg). OBS! OBS! OBS! Hjärtekatten är till vänster i bild, tassen till höger tillhör Kleptomankatten och henne tänker jag INTE skänka till välgörande ändamål.

Hjärtekattshuvud

Det här inlägget postades i Balkongen, Inredningspyssel, Katterna, Måndagsuppdatering, Övrigt, Prat, Pyssel, Sytt, Virkat och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Påskveckans pyssel (måndagsuppdateringen)

 1. LadyNight skriver:

  Åh, men klänningen vill man ju se! Kan du inte hänga den på en galge och fota? Som man brukar säga: Bildbevis, annars existerar det inte :P

  Och ser jag inte helt fel så har eldtussen din en skeppskatt-tumme? Klart man är kleptoman då! Gäller ju att använda sig av det man har till 100% ;)

  • LadyNight skriver:

   …eller så är det den svartvita pälsteckningen som lurar ögat. Hm.

   • Annefia skriver:

    Japp, det är bara pälsteckningen som luras, det går ner en bit svart i det vita som förvillar ögat. Det är inte hennes tumme som man kan tro, utan pekfinger.

    Jag vet inte med klänningen… kläder, liksom fullständiga bildar av mitt hem, känns lite som det tillhör den privata sfären och jag är ju lite nojig vad det gäller att skilja på det privata och det personliga i bloggen. Jag VET, jag ÄR fånig. LOL

    Men vad det gäller bildbevis så kan du ju se en glimt av den nere i högra hörnet på bandvävstolsbilden. Den FINNS! LOL

 2. Hedvig skriver:

  Oj, vad du legat i under veckan! Mycket fint! :)
  Och det där med hjärtekatterna är väl ett fint initiativ, jag ska också ta och virka mig en! :)

  • Annefia skriver:

   Jag är förvånad själv hur mycket det blivit den här veckan, i synnerhet som jag dessutom tillbringat en massa tid med att vila pga överansträngning också (icke pysselrelaterad överansträngning kanske ska tilläggas)

   Hjärtekatten känns verkligen som nånting man VILL vara med på. Det ska bli spännande att se din kisse också.