Kvällssol på balkongen

I går blev det litet pyntat och pysslat på balkongen igen. Stolsdynan och insynsskyddsskynket är nu färdiga och jag har lagt på lite ny fräsch vaxduk, sopat golvet lite bättre och rent allmän pysslat runt lite därute. Naturligtvis är det inte färdigt än (”färdigt” är det väl egentligen inte förrän balkongsäsongen är över, det är ju ett ständigt pågående projekt) Mattorna har jag tänkt tvätta så småningom när jag fyllt på jord i blomlådorna (det är liksom inte så smart att tvätta mattorna före det) och så ska det pyntas och piffas och ha sig lite till. Plus att det naturligtvis ska till lite MYCKET mer växter. Men det börjar ta sig i alla fall! :o)

Balkongen

Balkongen

Balkongen

Pensé

Minipensé

Penséer

Pensé

Pensé

Penséer

Penséer

Minipenséer och tazetter

Björken


I går fick dessutom min jordgubbe flytta hem igen (den har övervintrat i mammas rabatt) ihop med lite jordgubbs- och smultronkompisar och lite andra treviga växter. Det är alltid kul att få lite perenner från nån som har trädgård för dom övervintrar inte så bra på balkongen.


Jordgubbar

Blandade perenner

Gräslök och smultron


Jag upptäckte också att en av doftpelargonerna jag köpte förra veckan börjat blomma i köksfönstret. Men opoops, dom har jag visst glömt att blogga om, det kom en påskhelg emellan.


Doftpelargon

Det här inlägget postades i Balkongen, Prat, Pyssel, Sytt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Kvällssol på balkongen

 1. jag skriver:

  Tack och lov att balkonger finns, när man som du älskar att pyssla med blommor!

  Ser fram emot att få följa den i sommar.

 2. Maria skriver:

  Vilken fin balkong du har! Massor med växter! Mina växter dör så fort jag bara tittar på de:-)

  • Annefia skriver:

   Tack!

   Jag antar att det dels handlar om att hitta växter som trivs på ens balkong (lite beroende på om man har sol eller skugga) och att vattna massor om det är varmt och torrt men inte dränka dom om det regnar. Jag skämmer också bort mina balkongväxter med näring under sommaren men har inte börjat med det än.