Annefia leker trädgårdsmästare

Det faktum att jag inte bloggat lika mycket som vanligt dom senaste dagarna skulle t.ex kunna bero på att jag ägnat mig åt att plantera balkongblommor i stället, möjligtvis, teoretiskt kanske, eventuellt, bland annat i alla fall.

Eftersom värmen på balkongen varit olidlig (typ över 40 grader. Urk!) så släpade jag in det som skulle planteras till köket i stället. Det är ju lättare att hålla på och slabba med vatten där också, men mycket släpande blir det.

Odlingslådan

Nu har jag gjort i ordning odlingslådan och planterat om sallader, dill och sånt i större krukor. Årets ätbara balkongväxter innefattar; tomater (3 sorter), rosenbönor, ruccola sallad, mangold + övrig okänd sallad, jordgubbar (2 sorter), smultron, dill, gräslök, mynta, ananassalvia och citronmeliss. Allt får dock inte plats i odlingslådan (och jag KAN ha glömt nånting också).

Petruniakorg, citronmeliss och doftpelargoner

Jag har också planterat alla överblivna petunior och lobelior ihop med strandkrassingen i lämpliga korgar och krukor. Doftpelargonerna jag köpte tidigare i år har också fått större krukor och flyttat ut från köksfönstret men dom vanliga pelargonerna har jag inte riktigt orkat ge mig i kast med än.

Petunia, hänglobelia och strandkrassing

Petunior, hänglobelia och strandkrassing

Idag har det tack och lov varit lite svalare på balkongen så nu kunde jag vistas där ute en stund och plantera ut rosenbönorna i blomlådorna. Har dom inte växt otroligt mycket sen förra söndagen? Dom är kraftiga och fina och har långa rejäla rötter så jag tror dom kommer växa på bra nu när dom kommit på plats.

Rosenbönorna

Rosenbönor

Rosenbönorna

Petunior, hänglobelior och rosenbönor

Petunior, hänglobelior och rosenbönor

Petunior, hänglobelior och rosenbönor

Det här inlägget postades i Balkongen, Prat och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Annefia leker trädgårdsmästare

 1. Elle skriver:

  Leker och leker, du verkar ju ha rejäla framgångar vad gäller blommor. Här växer det så det knakar!
  Tack för skogsinlägget nedan. Du anar inte vilken glädje det är för mig att se en svensk skog med mossiga stenar…*ler*

  Ha en skön nationaldag!
  Kram Elle

  • Annefia skriver:

   Kanske är det leker=har kul snarare än leker=låtsas. Fast på nått sätt känns ”balkongmästare” inte lika på mycket ”på riktigt” som när man har trädgård.

   Och jo, jag kan nog ana det, bilder på min favorittyp av skog kan göra mig alldeles tårögd av saknad.