Annefia och bönstjälken

Nu är dom på väg upp dom ”små” bönorna! Dom har ju tagit lite längre tid på sig i starten än vanligt men så har det ju varit lite kyligt för dom emellanåt med (i normala fall brukar jag dessutom förså dom inomhus)

Rosenbönor

Rosenbönor

Rosenböna

Rosenböna

Och jo, nya kameran HAR bra macro! Bilderna är ju ÄNNU bättre innan jag krympt ner dom till lämplig bloggstorlek så jo, jag är helt klart nöjd. Och ännu mer nöjd blir jag nog när jag lyckats skriva ut den 76-sidiga instruktionsboken som bara skickades med som PDF-fil. Jag må vara datanörd men jag fördrar att läsa sånna här saker på papper och det är ju också smidigt att slippa släpa med sig hela datorn för att kunna läsa manualen när man ska börja experimentera med kameran. LOL

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Balkongen, Prat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Annefia och bönstjälken

 1. LadyNight skriver:

  Tjoho! Idag kom mina rosenbönor genom brevinkastet. Tack! :D

  Det här ska bli spännande minsann. Kan man så dem direkt i krukan (ja, inte alla i samma såklart) efter att de blivit matade med vatten? Eller bör jag förså dem i mindre behållare först?

  Och din nya kamera får definitivt tummen upp från mig. Macro är grejer det ;)

  • Annefia skriver:

   Så kul att dom kommit fram! Och ja, du kan så dom direkt där dom ska sitta. Man kan förså dom inomhus i april eller så men så här års sår man dom där dom ska växa. Att jag inte gjorde det själv berodde på att jag skulle plantera andra blommor i balkonglådorna senare och då hade jag riskerat att gräva upp bönorna.

   Japp, gillar macro (det var det enda som var bra med gamla kameran men det här har ju myyycket bättre macro)

 2. Pingback: Annefia leker trädgårdsmästare | Fialand – Pyssel & Prat