I mammas vävstuga och trädgård

I söndags besökte jag min mamma för att hjälpa henne att dra på varp på hennes vävstol. Det innebar att mamma gjorde sitt bästa för att linda upp varpen (alltså trådarna) på den bakre bommen (trästocken) och jag gjorde allt jag kunde för att motarbeta henne.

Pådragning av varp

Ja, alltså, jag satt och höll så hårt jag bara kunde i varpen för att den skulle bli så spänd som möjligt (när jag inte fotade använde jag t.o.m båda händerna LOL) Och ja, jag hade ont i händerna efteråt, tackar som frågar, men det vara bara ca 5 meter varp så det gick rätt snabbt.

Aj, min hand!

När jag nu var hos mamma kunde jag ju inte motstå att ta några bilder i deras helt vackra woodland trädgård med sin underbara blandning av trädgårdsväxter och skog.

Mammas trädgård

Mammas trädgård

Mammas trädgård

Mammas trädgård

Mammas trädgård

Mammas trädgård

Vävstugan skymtar i bakgrunden

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Andras pyssel, Övrigt, Prat, Pyssel och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till I mammas vävstuga och trädgård

 1. Hedvig skriver:

  Åh, jag önskar jag kunde väva! :)

  • Annefia skriver:

   Själv kan jag bara väva trasmattor (om nån annan satt upp varpen) men mamma har gått på kurs i flera år så hon kan väva ”på riktigt”.

 2. sandra skriver:

  Tack för kommentarerna. Din kaktus var ju med väldans fin men min pappas vinner eftersom det är fler blommer och de e Rosa ;)
  Vilka underbara bilder du har tagit hos din mamma och vilken trädgård :O Avundsjuk!!