Turkos & silver (måndagsuppdateringen)

Pinsamt lite virkat den här veckan också. Jag har kommit en bit på väg med det där frambenet jag precis hade påbörjat förra veckan men jag har inte ens ”lyckats” virka färdigt ett helt ben (hunnit är ett bättre ord). Det är tur att Hjärtekatten har semesterstängt ända tills mitten av augusti. LOL)

Halvfärdigt framben

Jag har dock hunnit med lite annat pyssel, närmare bestämt lite smyckestillverkning. Jag behövde lite turkosa smycken till midsommar och eftersom allt jag hittade att köpa var ett par örhängen bestämde jag mig för att rota fram mina smyckesdelar och gamla trasiga smycken för att se vad jag kunde åstadkomma. Det blev mer och bättre än jag hade räknat med faktiskt! (Och nej, jag hade inte RIKTIGT alla smycken på mig på midsommarafton, nog för att jag gillar att använda för mycket smycken samtidigt men kanske inte 3 par örhängen på en gång. LOL Halsbandet med bjällror fick också stanna hemma.)

Smycken i silver och turkos

Smycken i silver och turkos

Det blev allt som allt, två armband, tre halsband, två par örhängen och en ring (som jag hittade hel och färdig bland dom trasiga smyckena). Pärlhalsbandet har jag gjort för många, många, många år sen och armbandet i silver och turkos behövde bara lagas lite men resten är ett hopplock av diverse trasiga smycken, pärlor, bjällror och diverse smyckesdelar.

Det här inlägget postades i Måndagsuppdatering, Övrigt, Pyssel, Virkat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Turkos & silver (måndagsuppdateringen)

 1. LadyNight skriver:

  Vilka härliga turkosa smycken, du har. Och välmatchande naglar!

  Jag har inte ens rört virknålen, på över en vecka tillbaka…orkar inte. Känns nästan som om jag begår en grov synd eller nåt :P

  • Annefia skriver:

   Visst passade väl naglarna helt perfekt till? LOL

   Jag känner igen den där känslan av synd. Och tänk på mig då som måste bekänna min virksynd här i bloggen varje måndag. LOL Fast i kväll har jag virkat en timme, sen fick jag ont i händerna. Typiskt!

 2. Hedvig skriver:

  Wow! Vilka smycken! *imponerad*

 3. Elle skriver:

  Vad somrigt det är med turkosa smycken…för att inte tala om de matchande naglarna. Där slår du nästan dotterns kombinationer med rosa!
  Jag bär själv sällan smycken. Det är nog en gammal vana sedan barnen var små.
  Inte ens klocka bär jag….*ler*
  Ha en skön dag!
  Kram Elle

  • Annefia skriver:

   Rosa är helt klart min favoritfärg så din dotter har god smak men nu i år har jag blivit allt mer sugen på turkost också.

   Jag bär aldrig klocka jag heller, tycker inte det är snyggt och nu för tiden har man ju alltid mobilen med sig om man ska nånstans. Smycken däremot har jag alltid gillat.

 4. Lovisa skriver:

  Fint och somrigt med det turkosa. :)

 5. sandra skriver:

  Vilken bra återanvändning!! Och vad snyggt det blev :)