En riktig härva! (eller tre)

I går besökte jag det där stället som har getter och katter och som också AV EN REN HÄNDELSE råkar ha garn till försäljning. Och nu när jag ändå var där hade det ju känts oartigt att inte köpa med sig nått garn. Men jag var duktig och höll mig till att enbart köpa det garn jag planerat att köpa (eh, vad är det jag säger, jag hade naturligtvis inte ALLS planerat att köpa garn, jag åkte ju dit bara för att titta på getter och katter)

Tre turkosa garnhärvor

Tyvärr hade hon bara det garn jag vill ha på härvor så det blev ju lite mycket garn att köpa för att virka dockkläder. LOL Jag måste dock vänta med vikandet till jag lyckats norpa garnvindan från mamma för börjar man virka utan att nysta upp garnet lär det bli en rejäl härva även bildligt sett.

Det här inlägget postades i Pyssel, Virkat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till En riktig härva! (eller tre)

 1. Lene skriver:

  Sikken nogen dejlige farver! (Og du kan jo altid sende lidt til mig som jeg kan strikke af. LOL)

  • Annefia skriver:

   Det kan jag VÄLDIGT gärna göra! Det är ännu mer än det ser ut att vara och jag håller ju redan på och plockar ihop ett paket till dig. Räkna med att det är väldigt tunt dock.

 2. Hedvig skriver:

  Garnerna ser fantastiska ut. Underbara färger! :)

 3. LadyNight skriver:

  Blått! MUMS.

  Jag har lite frågor! Igen. Fast inte om rosenbönor den här gången (de lever förresten fortfarande och har börjat klättra på balkongräcket). Jag blev lite väl förälskad i lilla Pukifée Ante. Och…ja. Tankarna spinner och slantar räknas. Totalt ditt fel. Bara så du vet. Så du får stå ut med lite frågor nu ;)

  *Är alvöronen något man kan välja eller har alla Pukifée Ante (basic) dem?
  http://efdoll.dreamweb.co.kr/shop/step1.php?number=401
  (Syns nämligen inte på bild, eller nämns någonstans på Fairyland)
  *Hudtonen. Har svårt att klura ut vilken som visas på bilderna. Vit eller natural?
  *Hur sitter peruken/håret fast? (Har hittat en blond sak med lugg)
  *Var kan man köpa 10mm ögon?
  *Kan du rekommendera något ställe som har större utbud av peruker?
  *Jag blir extremt förvirrad av tillvägagångssättet vid betalningen. ”Eximbay system now requires verification system by using Verified by VISA(VbV) for Visa Card”. Råkar du vara insatt på den fronten? Brukar använda paypal annars, så jag är totalt vilsen.

  Alright. Ursäkta för alla frågor. Hojta till om du inte orkar svara ^.^

  • Annefia skriver:

   Så kul att rosenbönorna mår bra! :o)

   Jag svarar GÄRNA på BJD-frågor så fråga på bara. Jag kan också rekommendera att du går med på Ball Jointed Friends (det råkar ju vara MITT forum även om jag slarvat med det ett tag) för då är det lättare att prata BJDs.

   * Alla pukifees har dom öronen
   * Hudtonen är natural, vit är väldigt vit. Min Agnes som du ser mer av här är whiteskin (whiteskin är svårt att fota med blixt, bara så att du är medveten om det.
   * Peruken sitter löst, vissa peruker är tighta och sitter kvar av sig själva men man kan också sätta fast dom med lite skollim eller liknande (bara en liten klick mitt uppe på huvudet)
   * Oj, det finns hur många ställen som helst som säljer ögon, jag tror jag ska be min kompis Lene svara på det för hon är expert på den fronten och har massvis med länkar.
   * Samma som ovan gäller för hår också. Lene har massvis med länkar. Ett av mina favoritställen att shoppa BJD-saker är på Market Place delen av Dockforumet Den of Angels (DOA) men då måste du ha varit medlem ett tag
   * Man brukar kunna betala med Paypal på Fairyland om man mailar dom om det i samband med beställningen. Det har jag gjort varje gång (men det är å andra sidan två år sen jag beställde nått senast) Lene vet säkert mer om det hr med eftersom hon köpte fler dockor från dom.

   Jag hjälper dig gärna med länkar till sidor som säljer ögon och hår lite senare i fall du inte får tillräckligt med länkar från Lene. Och fråga på bara om det är nått mer du undrar över!

   • Annefia skriver:

    Nu har Lene och jag samlat ihop ett gäng länkar till ögon och hår och postat i General Doll Talk på Ball Jointed Friends.

    • LadyNight skriver:

     Yay! Tack för alla svar. Vad tryggt det känns att kunna få ställa frågor sådära.

     Ska skutta till forumet och ta en titt på länkarna :D

     Och DOA’s market place är nog ganska hopplöst för mig. Jag är inte så aktiv och social på forum egentligen, så jag lär inte nå upp till antalet postade inlägg som krävs. Men vem vet, det kanske äntdras om jag får tag i en bjd, who knows ^^

     (Jag har faktiskt redan 7 karaktärer färdigt uppskissade med namn och allt, som jag skulle vilja ha i bjd-form. De har funnits på papper i säkert över 2 år. Tänk. Tänk om det skulle bli av. Åtminstonde 2-3 st *drömmer*)

     Ja, och betalningen. Om Lene hade möjlighet klargöra det hela mer så vore det toppen. Mer än toppen. Det är liksom ”hindret” just nu >.<

     Tack igen :)

     • Annefia skriver:

      Det är så mycket nytt och förvirrande att det hjälper att ha nån att fråga.

      DOAs marketplace är HELT klart värd att försöka få access till så småningom. Att kommentera lite i Pukifee tråden är nog det lättaste sättet för dig.

      Så spännande med alla karaktärer du redan har. Du låter som en typisk BJD:are. LOL

      Jag frågade Lene själv och man kan fortfarande betala med Paypal. När man beställer får man ruta där man kan lämna kommentarer och där skriver man att man vill betala med Paypal, sen får man ett mail om hur man ska göra. OBS! Viktigt att du skriver ditt ordernummer som rubrik i ditt meddelande från Paypal.

      Fairyland har dessutom en väldigt bra och hjälpsam kundservice med goda kunskaper i engelska om det skulle uppstå problem med nånting.

 4. Lovisa skriver:

  Vilken tur att du åkte till getterna och katterna, så att du kunde hitta det fina garnet. :)