Skördetid

Årets första tomater och rosenbönor

I dag har jag skördat dom allra första tomaterna och dom allra första rosenbönorna. Sun Gold-tomaterna var söta, solvarma, ljuvliga med en alldeles lagom lätt syra. Och som hemodlade tomater brukar så smakade dom så mycket mer och var så mycket köttigare än urvattnade, blaskiga köpetomater. Den som aldrig ätit solvarma tomater direkt från plantan har verkligen missat nånting.

Den lilla böntjuven in action

Bönorna ska jag koka och äta med lite smör och salt, längtar! Men fram till dess förvaras dom instängda i mikron, UTOM räckhåll för Smulan. Jag har varit med förr om vi säger så! LOL Rosenbönor är VÄLDIGT populära kattleksaker.

Rosenbönor

Sun Gold tomater

Det här inlägget postades i Balkongen, Prat och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Skördetid

 1. jag skriver:

  Åh, så gott, med de allra första primörerna!

  Ingenting går upp mot hemodlat!
  Även om det blir i liten skala på en balkong. Smaken är lika stor ändå!

  • Annefia skriver:

   Ljuvligt gott! Och det går att få till en ganska stor skörd av både bönor och tomater även på en balkong. Fast sånt som jordgubbar blir mera smakprov än riktig skörd.

 2. Ingrid skriver:

  Vilken otrolig underbar balkong du har! Fantastisk allt som kan få plats! Har du tips till roliga plantor på hösten? Det blir lätt så att man ”odlar ner sig” i vår- och sommarblommor, och sen bli livet lite trist i augusti-september.
  Ingrid

  • Annefia skriver:

   Tack! Det går verkligen att klämma in en hel del även på en balkong.

   Tyvärr är jag också dålig på höstväxter. Min sjukdom börjar alltid bli sämre igen på hösten så då orkar jag inte hålla på lika mycket med balkongen. Fast astrar och dahlior och sånt brukar ju vara säkra kort (även om ju dahliorna inte gillar frost) och dom andra åren har mina pelargoner (som inte riktigt varit i toppform i år) blommat fint sent på säsongen.