En glimt av ett sovrum

Dockskåpets sovrum kanske ska tilläggas, inte mitt…

Som ni redan sett så är mitt dockskåp ganska litet, det finns bara tre rum och dom är bara 22x22cm så det fanns aldrig plats att inreda så många olika rum. Barnkammare och badrum t.ex var jag tvungen att skippa men ett sovrum kändes som ett måste. Sovrummet är också det rum som jag tänkte börja med att återställa. Räkna med att det blir flera olika blogginlägg om varje rum, jag vill ju få med alla detaljer så noga det går och det kan bli lite väl mycket foton i ett och samma inlägg annars.

Överblick av sovrummet

Väggarna i sovrummet är klädda med tyg upptill och kartong nedtill. Bården är ett vävt band och sen har jag klätt taket med vit papp medan golvet fått vara obehandlat.

Släkttavlor i miniatyr

Släktporträtten i sovrummet är en av detaljerna jag är extra nöjd med. Ramarna är gjorda av olika knappar, smyckesdelar och liknande och en har jag helt enkelt letat reda på olika svartvita porträttbilder ur veckotidningar. I vissa tidningar kan man efterlysa gamla bekanta och släktingar och där finns det ofta gamla foton. Allra mest nöjd är jag med den liggande ovala tavlan men tyvärr gör blixten att en del av dom andar porträtten inte syns så bra.

Dom två solfjädrarna är delar från ett par örhängen.

Släkttavla i miniatyr

Jag har använt fram och baksidan av en medaljong till dom ovala ramarna.

Det här inlägget postades i Dockor & dockkläder, Pyssel och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till En glimt av ett sovrum

 1. Lovisa skriver:

  Åh jag vill bara dyka in i bilden och leva där, det ser verkligen sagolikt ut! Så underbart pilligt detaljrikt, precis som det ska vara!

 2. Jag skriver:

  Släktporträtten är verkligen helt underbara!

  Vilken bra idé att ta bilder från tidningar. De ser verkligen äkta ut!

  • Annefia skriver:

   Det gäller ju att veta var man ska leta för att hitta dom där detaljerna som gör det där lilla extra. Fast vissa tavlor får man ju måla själv också, som den i vardagsrummet.