Karleska piroger

Okej, nu tar vi och ignorerar det där otrevliga vädret och tar nått trevligt i stället och nånting gott, framför allt nånting gott.

Piroger från Karelen

En av mammas grannar kommer från Karelen i Finland och då och då burkar hon baka sina egna piroger och om jag har riktig, riktig, riktig tur kan det hända att hon skickar mer piroger till mig. I går hade jag sån tur så nu har jag haft pirogfest.

Det enda dom här pirogerna har gemensamt med snabbmaten ”Gorbys piroger” är namnet och formen och så det faktum att det är deg med nån form av fyllning, annars är dom som natt och dag. Dom här karelska pirogerna är nämligen både hemlagade och helt ljuuuvligt goda. Dessutom är dom inte fyllda med köttfärs eller nått sånt utan, tro det eller ej, med risgrynsgröt eller potatismos. Helt enkelt en fattigmansvariant på piroger där man tar tillvara på rester och förädlar dom till nånting helt fantastiskt.

Har jag förresten nämnt att pirogerna är goooda? LOL

Och nej, jag har tyvärr inget recept på dom små underverken. Jag vet inte heller om dom är vanligt förekomman i hela Finland eller om det bara är en lokal variant. Men skulle ni nån gång bli erbjudna piroger med potatismos eller risgrynsgröt så tacka för allt i världen ja, oavsett hur konstigt det kan låta.

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Prat och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Karleska piroger

  1. Lene skriver:

    Uha de ser så lækre ud at jeg vist har taget på bare ved at kikke på dem.