Tro det eller ej!

Jag har faktiskt, pentagram i taket*, virkat färdigt klänningen till Alba-Stina nu!

Alba-Stina i sin nya klänning

Nu har jag bara en sjöjungfru-topp att virka innan jag kan ta en paus från dockklädesvirkandet och pyssla med nånting annat.

Så mycket man vill göra, så lite tid och ork. Men ja, även om jag vore fullt frisk, dygnet hade 48 timmar (varav jag behövde sova 2), jag vore rik nog att slippa jobba plus kunde ha en massa tjänstefolk som skötte allt hushållsarbete så skulle jag ÄNDÅ inte hinna med alla mina kreativa projekt. LOL Det är ju så med kreativitet, ju mer man använder den desto fler idéer får man. Men om man råkar ut för en svacka i kreativiteten (som när Mipan dog) så kan det ta ett tag att komma i gång igen.

* Jag har sagt ”pentagram i taket” i stället för ”kors i taket” i så många år nu att det känns helt bakvänt att skriva nått annat i bloggen, även om uttrycket började mest på som ett skämt en gång i tiden. Och ja, kors är inte riktigt min grej.

Det här inlägget postades i Dockor & dockkläder, Pyssel, Virkat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tro det eller ej!

 1. Lene skriver:

  Åh hvor er hun sød. Den klæder hende virkelig.
  Gro: Sig til Alba-Stina at mig og Sif og Quark gerne ville komme og lege med hende!

 2. LadyNight skriver:

  Hon är så söt i mixen blått och vitt! Och ögonen <3

  Känner igen det där med att orken inte räcker till. Speciellt under hösten/vintern så går jag verkligen på sparlåga. Det finns så mycket som jag vill pyssla med, men energin räcker inte till alls. Försöker att anteckna alla idéer på post-it lappar, så jag åtminstone inte glömmer bort dem…och väntar på bättre tider :P

  • Annefia skriver:

   I mitt fall handlar det ju om att min sjukdom blir så katastrofalt mycket sämre under vintern plus att den redan börjar försämras nu under hösten. Men det där med att skriva ner sina idéer kanske är en smart ide. Jag brukar ligga i sängen och fantisera ihop fantastiska dockklänningar och sånt. Men problemet är att man skulle ju nästan behöva måla idéerna och det orkar jag ju inte då.

   Samtidigt brukar jag säga till en annan vän (som också är sjuk och inte orkar så mycket hon vill) att det är ju inte bara dom saker vi skapar rent fysiskt som räknas. Alla dom idéer man får och broderar ut i huvudet handlar ju också om kreativitet även om dom inte når så långt som till rent fysiska föremål.

   När man skapar i sin fantasi har man ju inga begränsningar, man har ju tillgång till alla material och färger man vill och man kan alla tekniker man vill och allt blir perfekt, t.o.m. dom mest omöjliga idéer går att genomföra, så kanske är till och med dom idéer man aldrig förverkligar VIKTIGA för ens kreativitet för det är bara då den kan få fullständigt fritt spelrum.