En Lista

Nappade på den här listan hos Katta Kvack!

1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?

Då hade jag varit sjuk i snart två år och ärligt talat, mina minnen från mina första år som sjuk är en smula diffusa, det är svårt att skilja ett år från ett annat. Men för 10 år sen var jag i alla fall gift, bodde i hus, sov väldigt mycket och mådde dåligt på alla tänkbara sätt och vis och när jag inte sov spelade jag nog Sims.

2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?

För ett år sen var jag inte längre gift och bodde inte längre i hus (eller ja, rent tekniskt ligger ju lägenheter också i hus) Jag var väl inte på nått sätt friskare än för tio år sen men mådde på alla möjliga sätt väldigt mycket bättre ändå. Och så sov jag väldigt mycket (som jag numera alltid måste göra så här års) och ägnade min vakna tid åt att fundera på om jag skulle ta och starta en ny blogg eller inte. Gissa vad jag kom fram till?

3) FEM SNACKS DU GILLAR

 • chips (kryddiga ska dom vara dessutom)
 • choklad (hellre ljus än mörk)
 • naturgodis (gärna sånna där ”wasabinötter eller vad dom nu heter (så där som nästan ser ut som gröna tefat och är jättestarka) och allt möjligt (i synnerhet jordgubbar) doppat i yoghurt)
 • glass (fast inte chokladglass trots att jag älskar choklad) *
 • smågodis (men avskyr lakrits och sånna där läbbiga gul/orangea saker som jag tror kallas persikor. Jag kallar dom ”äcklisar”
 • frukt (jo, frukt räknas visst! Fruktsallad är just nu mitt största beroende och ni får vara tacksamma att jag inte skrev upp brysselkål också, jag hade vissa funderingar på det. LOL)

* Om inte glass räknas som snacks väljer jag kex och ost i stället. (Jag har dock aldrig testat chokladost men gillar chokladkex fast inte ihop med ost)

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL:

Usch så mycket sångtexter jag glömt bort! Jag kan bara mina Dan Andersson halvdant nu för tiden. Snyft! Och inte ens Balladen om den kaxiga myran minns jag helt. Jag får nog plocka fram mina visböcker och min pärm med sångtexter och sjunga lite mer igen. Fast så finns det ju några texter man ALDRIG glömmer (oavsett hur mycket man än försöker)

 • Loppans stolta gång på rullgardinen
 • Jag fann en valnöt
 • Jag är så ensam på min sadel
 • Johanssons ko är död
 • Hela familjen går ut med geten

5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU BLEV MÅNGMILJONÄR:

 • Be F-kassan dra åt ”ett väldigt varmt och ogästvänligt ställe”
 • Sluta att konstant oroa mig över att ha råd med mat och räkningar
 • Unna mig att köpa det jag vill ha och behöver
 • Äta kvalitetsmat, närodlad, ekologisk, nyttigt, fräscht osv.
 • Skämma bort familj och vänner
 • Köpa hus i Värmland eller Dalarna…
 • … med inomhus pool fast ev. i nån lada för annars kanske det inte funkar med den typ av hus jag vill ha
 • Anställa folk som sköter sånt jag inte längre orkar – och betala dom BRA lön.

Vaddå, bara FEM??? Jag kan komma på MÅNGA fler saker än dom här t.o.m.

6) FEM DÅLIGA VANOR

Näpp, vill inte! Det stämmer inte in med mitt nyårslöfte om att vara snäll mot mig själv. Så det så!

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA

 • Pyssla
 • Sitta vid datorn
 • Umgås med familj och vänner
 • Fiska
 • Vara ute i naturen
 • Läs… nej just det, bara fem var det, attans vad svårt det här är!

8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA

 • Jeans
 • Raffset (heter det ens det nu för tiden? Typ vulgärporriga underkläder)
 • Stilletklackar (åtminstone inte om jag planerar att stå upp)
 • Kläder som uttrycker ett budskap som jag inte kan stå för, allt från t-shirts med vissa tryck till nazistuniform (det senare inte ens i maskeradsammanhang)
 • Kortkort

9) FEM FAVORITLEKSAKER

 • Datorn
 • Mina dockor
 • Pysselredskap och pysselmaterial
 • Böcker
 • Mitt kastspö

10) TIO PERSONER JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR UTMANINGEN

 • En person som behöver lite blogginspiration
 • En person som älskar att svara på listor
 • En person som aldrig brukar bli utmanad i andra bloggar
 • En person med en liten och/eller nystartad blogg
 • En person som inte har nån blogg och istället postar sin lista på ett forum eller liknande
 • En person som håller med mig om ett eller flera av mina svar
 • En person som redan svarat på listan tidigare men ångrat sig och vill göra om den med nya svar
 • En person som i normala fall inte gillar bloggutmaningar men som har lovat att ”prova nånting nytt varje dag”
 • En person vars blogg jag länkar till och/eller som länkar till mig
 • En person som inte känner igen sig själv i nått av dom andra nio alternativen
Det här inlägget postades i Prat, Utmaningar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till En Lista

 1. Marina skriver:

  Jättekul att läsa om dig! Jag har fått den här ”utmaningen” också, och funderar fortfarande…men jag har insett vd kul det är att läsa om alla andra, så det kommer väl en från mig med inom snar framtid…

  • Annefia skriver:

   Jag tycker också att det är kul att läsa hur folk svarar. Man lär sig alltid nånting nytt om personen i fråga och hittar saker man har gemensamt. Dessutom tycker jag att listorna är kul att svara på också (i alla fall dom som inte är ALLT för djupgående och personliga).

   Ser fram emot att läsa dina svar!

 2. Henrietta skriver:

  Intressant att få läsa lite mer om dig! Vad är det för sjukdom som du har, om du vill svara, annars ber du mig sluta vara så nyfiken! Så tråkigt att bli begränsad, och att leva på FK gör ju ingen glad!!
  Kram Henrietta

  • Annefia skriver:

   Det är helt okej att fråga. :o) Jag berättar inte så mycket om själva sjukdomen i bloggen för jag vill fokusera på den friska delen av mig, det som fortfarande är JAG och som är roligt att blogga om, men jag har ME/CFS sen snart 12 år tillbaka.

   Och jo, det är väldigt jobbigt både med alla begänsningar och med F-kassan. Men tack och lov fick jag min permanenta sjukpension beviljad av F-kassan för ett par år sedan så nu ställer dom inte till lika mycket besvär för mig längre.

   *kram*