The many faces of Isa

Jag tänkte det kunde vara kul att visa lite närbilder av Isas face up eftersom jag målat henne själv. Jag har två face ups inplanerade under våren/sommaren (Amaryllis + en kompis docka) så då är det möjligt det blir lite steg för steg bilder då, face up-målning är ju också pyssel.

Isa & Mipan

Före: Här håller jag precis på och packa upp Isa när hon kommit och Mipan är nyfiken på den nya ”familjemedlemmen”. Saknar Mipan SÅ!

Isas halvfärdiga face plate.

Under tiden: Här har jag hunnit måla dom första lagren av färg och ansiktet börjar få liv.

Grönögd Isa

Efter: Här är ansiktet färdigmålat men Isa har fortfarande dom gröna ögonen hon levererades med. Väldiga vackra ögon men inte dom jag tänkt mig till henne.

Mina vackra Isabelle

Helt färdig: Och här, några dagar senare, har jag bytt till dom rätta ögonen. Visst är hon väl vacker?

Det här inlägget postades i Dockor & dockkläder, Pyssel och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till The many faces of Isa

 1. Lene skriver:

  Hun er bare utrolig smuk! Men det har jeg altid syntes.

 2. Birgitta skriver:

  Så vacker…

  Birgitta :-)

 3. Christine skriver:

  var får du tag ialla dockor.. det är ju inga vanliga precis…Nu har vi varmare innomhus..ända opp till +21 har vi nu..har eldat hela dagen o haft en varmblåsare oxå här inne.Men kölden har släppt där ute nu oxå , det är bara -23.

  • Annefia skriver:

   Jag har köpt mina dockor från Sydkorea men BJDs tillverkas också i Japan och Kina så nej, dom är inte särskilt vanliga här. Tack och lov har tillverkarna hemsidor på engelska och är vana vid utländska kunder så det är lättare att köpa dom än man kan tro.

   +21 låter riktigt varmt och mysigt så då tittar jag nog över på det där fikat ändå. Här har yttertemperaturen sjunkit i stället (dock bara till 16,4 så vi har fortfarande varmare än er)

 4. LadyNight skriver:

  Tänk vad skillnad lite färg kan göra! Hon är jättefin och ser lite sådär drömsk ut:) Är nyfiken på vad du använt för sorts färg? Pastell? Jag vill se en lista med material! :P

  • Annefia skriver:

   Hon ÄR just väldigt drömsk av sig så det är jag glad att jag lyckats fånga.

   Ja, jag använde mig av pastell. Dels använde jag torrpastellkritor och dels akvarellpennor (viktigt att bara använda vattenbaserade färger). MSC lyckades jag hitta i Holland (sprayflaskorna får inte skickas med flyg och är svåra att få tag på men den här butiken är mera seriös än den verkar, dom är bara urdåliga på design).

   * MSC (Mister Super Clear ) som ”sealer” (Finns att köpa här)
   * Isopropylalkohol för att tvätta bort misslyckad MSC (finns på apoteket)
   (Windsor & Newton Brush Cleaner är populärare men det hittade inte jag)
   * Liquitex high Gloss Varnish till att glossa läpparna (köpt i konstnärsbutik)
   * Cretacolor pastellkritor skrapade till pulver (köpt i konstnärsbutik)
   * Cretacolor Aqua Monolite akvarellpennor (köpt i konstnärsbutik)
   * Lösögonfransar till människor
   * RIKTIG ”heavy duty” ansiktsmask köpt i färghandel + filter som klarar av giftig spray.

   Jag skulle säga att ansiktsmasken (för att använda när du spray med MSC) är det viktigaste av allt. Köp i fackhandel och be om hjälp at välja filter. En sån där vanlig vit ”damm-mask” är INTE nog.

   Pust! Hoppas det var allt! LOL

 5. LadyNight skriver:

  Tack, tack, tack! Massa bra information :D

  …funkar en gammal gasmask istället? Har tre st. Tjusiga saker minsann.

  • Annefia skriver:

   Det BORDE dom ju göra (och jag vet hur urtjusiga sånna är LOL). Gasmasker om något är ju specialgjorda för att hålla giftiga gaser och ångor borta. Men det handlar nog om ålder i det fallet, om dom fortfarande fungerar som dom ska. Känner du nån som har koll på sånt eller ska jag luska med min lillebror?

 6. Pysselfarmor skriver:

  Spännande att se hur du gör!