Supermåne!

Jag hade ju hört att det skulle bli en supermåne i natt (=fullmåne när månen står som nämast jorden) och tyckte att det skulle vara fascinerande att se. Men så här års syns inte månen så väl från balkongen, under större delen av kvällen/natten gömmer den sig bakom husgaveln och att stappla ner för trappen på mina värkande fötter var tyvärr uteslutet i natt. Och när sen månen väl svängde runt knuten höll jag på att glömma allt ihop så när jag äntligen fick syn på månen stod den redan vid skogsranden.

Nåväl, jag hann se den och den var fantastisk, gigantisk, lysande gul och fascinerande. Så vacker och speciell att jag tyckte att det var ett lämpligt tillfälle att inviga mitt kamerastativ som jag fick av min bror i påskas för att få till en riktigt bra nattbild.

Supermåne

Det är bara det att medan jag hämtade stativet och monterade upp det hann månen sjunka mer och mer. Stativet är dessutom begagnat och ungefär lika ostadigt på benen som fotografen själv (måste se om jag kan klura ut hur man fäster benen bättre så småningom, stativets ben alltså, själv blir jag stadigare om jag får sitta ner) så ja, den där fantastiska bilden på en gigantisk måne över trädtopparna blev det ju inte så mycket med. Men för att vara en bild på långt håll i mörkret utan blixt, med ett knäande stativ, tagit av en ostadig fotograf med värkande händer så tycker jag att det ändå blev förhållandevis bra, så där för att vara min första nattbild med stativ nånsin alltså. Dessutom fick jag mersmak…

Nej, det är inte min tumme som skymtar i högra hörnet, det är balkongspaljén.

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Prat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Supermåne!

 1. Nettan skriver:

  En alldeles utomordentligt fin bild skulle jag vilja säga! Önskar jag vetat om det. Då hade jag också tagit mig en liten natt-kik. Är det lika nu kommande natt?
  Det är nåt väldigt magiskt med månen, tycker jag, när den hänger där på natthimlen och är nära och alldeles full.
  Stor kram på dig ♥

  • Annefia skriver:

   Det är absolut nått väldigt magiskt med månen och månljuset.

   Månen nådde sin höjdpunkt som fullmåne i morse 05.36 (just här där jag bor) men den räknas som full måndag och tisdag med och jag antar att närheten till jorden är ungefär den samma i natt som i morse så den borde vara rätt fantastisk även i kväll/natt. Jag ska se om jag kan få ordning på stativbenen tills dess…

 2. Linda skriver:

  Måste testa att kommentera…

 3. Lene skriver:

  Jeg synes det er et helt fantastisk flot billede. Hvis jeg orkede i nat ville jeg tage mit kamera med ud og se på det. Måske imorgen.