Äppelblom och kristallprismor

Så här när äppelträden blommar längtar jag efter äppelträdet i min gamla trädgård i Värmland. Ja, det fanns förstås flera äppelträd men det här varit liksom favoriten, Äppelträdet med stort Ä. Äppelträdet vars krona jag smyckade med kristallprismor och i vars svalkande skugga jag tillbringade många sommartimmar, gärna ihop med mina marsvin. Jag saknar just det där Äppelträdet, jag saknar att ligga på en filt i skuggan under ett äppelträd och läsa, jag saknar att gå barfota på gräsmattan och mest av allt saknar jag min trädgård.

Äppelblom

Äppelblom

Äppelträdet

En annorlunda syn på världen

Kristallprisma

Äppelkart

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Prat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Äppelblom och kristallprismor

 1. Tina skriver:

  Förstår dig precis! Var p g a skilsmässa tvungen att lämna vårt hus på landet förra hösten. Nu bor jag i lägenhet i stan och saknar verkligen att sitta i trädgården och läsa och bara njuta. Speciellt som jag vet att syrenerna blommar som vackrast just nu… Så vackert du gjorde det med kristallprismorna i äppelträdet :)

  • Annefia skriver:

   Tack!

   Jag förlorade mitt hus och min trädgård på ungefär samma sätt (lite mera omständigt + en extra flytt mitt i alltihop bara) så jag vet precis hur smärtsamt du har det nu även om det var många flera år sen i mitt fall. Balkongodlandet hjälper men det är definitivt inte samma sak. Jag orkar fortfarande inte titta på trädgårdsprogram utan att bli ledsen och vissa saker som äppelblom, syrener (precis som för dig) och rosor väcker ens sorg och längtan allra mest.

 2. Elle skriver:

  Kan förstå din saknad.
  Jag har ett äppelträd, men det är så pyttelitet att det varken ger frukt eller skugga. ;-)
  Ha en fortsatt skön vecka!
  Kram