Mina balkongväxter

Här i veckan planterade jag alla (inte så många) sticklingar och småplantor som jag köpt tidigare. Tanken är att allt ska stå i krukor så att det går lätt att flytta in dom senare under sommaren men jag vill ju ändå fylla ut blomlådorna. Enligt den tidsplanen jag fått så tar det tid innan dom ska putsa just det här huset (det verkar som om vi som enda hus kommer ha byggställningar under semestern. Weehoo! INTE!) så jag vill ju göra det så fint som möjligt under tiden.

I dag har det tyvärr varit dagsregn så ni får hålla tillgodo med bilder tagna i tisdags. Jag har eventuellt, mycket troligtvis, kanske, väldigt sannolikt plockat undan lite mer, flytta om en del krukor och torkat av borden och sånt sen dess.

På fönsterbrädan står många av doftpelargonerna

Mycket vacker, dock ingen doftis

Bordet och blomlådorna

Tantblommor (=petunior) och lobelia i ampeln

Vacker pelargon

Petunior, strandkrassing och lobelior

Sun Gold-tomaten och mera pelargoner

Odlingslådan ska tömmas så småningom och bäras ner i källaren så jag slipper flytta in den i köket när det blir dags. Pelargonen till höger är inte vissen men den blir alltid lite rödaktig i bladverket när den flyttar ut i solen.

Det här inlägget postades i Balkongen, Prat och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mina balkongväxter

 1. Jag skriver:

  Nu börjar man känna igen sig på balkongen.
  Allt som är nyplanterat ser så smått ut, men med vatten och sol kommer det snart att vara en grön oas.

  • Annefia skriver:

   Ja, vatten är det ju gott om men sol har det ju varit något mindre av. Lite värme skulle nog dom små växterna uppskatta också.

   Jag längtar efter att det ska bli en oas på balkongen igen även om det blir mindre ”oasigt” utan mina gröna väggar av rosenbönor.