Djupfrysta naglar!

Nu när vi ändå är inne på temat ”gamla arkivbilder från tiden för nagelvårdsresan när jag hade ovala naglar och gulaktig hud” så kan jag ju fortsätta med min istappsnailart från årets första vecka som jag visst inte hunnit med att visa än. Måååånga arkivbilder finns det på lager!

Det här var i alla fall ett försök att få till isiga naglar inspirerat av en nailart jag sett nånstans… minns inte längre var… Från början hade jag tänkt att jag skulle måla silverglittergradient på ofärgade naglar men eftersom mitt baslack är lite vittonat så blir naglarna vitflammiga och inte alls tjusiga av det så jag använde jag ett vitt krämlack som bas för mina istappar i stället, det lilla udda vita lacket jag fick av Danska Väninnan i julklapp.

Isglittrig gradient

Graderingen är sen svampad med finkornigt silverglittriga nr 47 från Depend och på tipparna har jag sen lagt till lite China Glaze Nova, vars glitter dels är grövre och dels är holografiskt (trogna läsare har ju hört talas om mitt Nova lack vid det här laget). För att ytterligare binda ihop det hela har jag sen målat två lager över hela nageln med China Glaze Fairy Dust, ett klart lack som innehåller små, små holografiska glitter och så två lager Seche Vite överst förstås (utan Fairy Dust hade Nova krävt många fler lager av överlack eftersom det är en rejäl topplacksslukare).

Isglittrig gradient

Tyvärr lös solen med sin frånvaro och ja, skrivbordslampans ljus utan blixt kanske inte var det ALLRA bästa alternativet. Jag har försökt göra den här bilden lite mindre gul, den var ÄNNU värre innan, men alla utomhusbilderna visade bara naglarna upp och ned och jag tycker graderingen gör sig bättre från det här hållet.

Isglittrig gradient

1 lager Seche Base
2 lager Technic vit
silver gradient: Depend 47
silver gradient: China Glaze Nova
2 lager China Glaze Fairy Dust
2 lager Seche Vite

Det här inlägget postades i China Glaze, Depend, Nagellack, Nailart, Udda Lackmärken och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Djupfrysta naglar!

 1. Ann-Sofie skriver:

  Underbara naglar, riktigt fint!!

 2. Sleepy Elin skriver:

  Nu har jag sett superfina nail arts på Nova i flera bloggar. Måste ha det lacket!

  Sjukt snygg tycker jag din djupfrysta design är iaf! Om jag nån gång skaffar min Nova så många jag göra samma lika :)

  • Annefia skriver:

   Tack! Vad kul att du blir inspirerad! Nova är verkligen kul att använda i sina nailarts, älskar det i jellymackor också så jag kan verkligen rekommendera det. Dock är det en rejäl topplacksslukare även jämfört med andra glitterlack. Jag hade 5 lager Seche Vite på nyårsafton och då är jag inte kinkig, egentligen hade det nog krävts minst 2 lager till. Dock är det ju lite snällare när man bara har det i nailarts.

 3. Sminkan skriver:

  jag tycker det här var jättesnyggt!

 4. Lela skriver:

  Väldigt vacker manikyr:) Gnistrande nysnö!

 5. Wow vilka underbara naglar,…ser verkligen ut som is! Vad duktig du är på att göra nail art,själv suger jag på det,…eller så är det brist på fantasi. Många gånger ser jag nått jag vill göra,när det är dags så tryter viljan till att göra det….

  *Älvorna och Alvernas Land*
  Kram/Charlotta
  Ps,kan jag lägga till dig i min blogglista? Ds

  • Annefia skriver:

   Tack! :o) Svampade gradients är ju tack och lov ganska lätta (kräver inte så stadiga händer som annat pillerjobb så det funkar även om man inte är på topp).

   Självklart! Lägg till mig du bara!

 6. LadyNight skriver:

  Vad kallt det låter med istappsnailart! Brrrr! Fryser bara jag tänker tanken (ja, innan fantasin lugnar sig och kommer tillbaka till verkligheten). Det ser verkligen tjusigt ut! Jättefint :)

  • Annefia skriver:

   Tack! Och ja, det känns onekligen läskigt kallt när man tänker på riktiga frusna naglar. Hutter!!! Bitvis har det ju varit riktigt kallt att fota naglarna ute på balkongen under vintern.