Det börjar ta sig nu!

I dag har jag planterat balkonglådorna (med petunior, ljusblå hänglobelior, vita rosenbönor och sockerärtor) + väggampeln (med två petunior + en ljusblå hänglobelia) och för några dagar sen planterade jag ju tomaterna i hinkar/krukor också och klippte äntligen bort det vissna från myntan. Duktig Annefia!

Jag gillar ju att blanda både blommor och sånt som går att äta, inte vara på balkongen utan t.o.m i samma krukor/blomlådor. Det gäller ju att samodla för att spara på utrymmet.

Soffhörnan (med myntan på den lilla stolen)

Blomlåda nr 1 och ampeln

Blomlåda nr 2

Blomlåda nr 3 + tomater och potatis

Tomaten uppe på stolen är Black Cherry, tomaten längts till vänster på golvet är Sun Gold, tomaten längts till höger i den rosa hinken är Tigrella och den höga tomaten i mitten i dubbla hinkar är ingen tomat utan en potatis (så är även ”tomaten” ner i högre hörnet av bilden). Potatisplantan har blivit så hög att det snart är dags att binda upp den. Alltså, det hör inte direkt till vanligheterna att man binder upp potatisar men saker och ting brukar växa på rätt rejält på in balkong. Nått år blev tomatplantorna två meter (och fullproppade med tomater), det var lite svårt att skörda då.

Förövrigt dricker jag jutst nu färsk hemkokt rabarbersaft. Gott!!! Det råkar vara min absoluta favoritsaft, det och hemkokt slånbärssaft.

Det här inlägget postades i Balkongen, Prat och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Det börjar ta sig nu!

 1. Åhh det är så mysigt på din balkong!! :-)

 2. Sminkan skriver:

  Det ser jättefint ut! Härligt att det börjar bli grönt och fint.

 3. Vad fint! Härligt att du vågar blanda blommor och ätbart!
  Som florist möter jag många som inte vågar så det är härligt att se någon som vågar! :)

  • Annefia skriver:

   Alltså, vissa kommentarer blir man extra glad åt och det här är en sån. Ibland tycker ju folk att jag är lite tokig som blandar som jag gör och då är det ju kul att få beröm från nån som är proffs. Många är ju väldigt strika ”odlar bara blommor”, ”odlar bara sånt man kan äta” och framför allt, som du säger vågar absolut inte blanda ihop det hela. Själv odlar jag ”det jag vill ha” och ”där det får plats”. Skillnaden är ju egentligen inte så stor melan det som går att äta och det som bara är vackert, allt är ju växter! Och även dom ätbara växterna kan ju vara nog så dekorativa. Balkongen för mig ska kunna njutas med flera sinnen!

   Däremot odlar jag INTE luktärt och sockerärtor ihop för ska man blanda ätligt med oätligt gäller det ju att man ser tydlig skillnad på dom. Men ja, jag HAR odlat rädisor i balkonglådorna ihop med allt det andra också. LOL

 4. Du har en uuuunderbar balkong :-D Själv sätter jag inga blommor,sonen har en liten miniodling,men jag själv har tröttnat. Varför vet jag inte för jag älskar blommor :-D

  • Annefia skriver:

   Jag saknar ju min trädgård och kan knappt ta mig ut i naturen så för mig är balkongen verkligen en oas att njuta av. Men det är ju också tur att balkongsäsongen sammanfaller med min friskaste tid på året.

 5. LadyNight skriver:

  Härligt! Grönt liv var man än vänder blicken. Tänk vad fort det blir mysigt med några växter (ja, några och några, du har bra mycket mer än mig…och det kommer säkert bara öka LOL) som lyser upp tillvaron :)

  • Annefia skriver:

   Jo, det blir nog nåååågra fler (typ pelargonerna och lite sallad och dill och sånt) men framför allt kommer ju det som finns där ute växa sig större, myyyycket större. LOL