Dåliga nyheter från akvariet!

I lördags morse hittade jag min nya kampishane, Farbror Blå, död i akvariet. Han var pigg och livig dagen innan och åt som han skulle så jag vet inte riktigt vad som hänt (har inga elakingar i karet heller) Alla andra fiskarna verkar dock må som dom ska tack och lov men det känns alltid tråkigt när nån dör.

Farbror Blå

Jag planerar att köpa några nya färgglada fiskar så småningom när jag får råd men jag tror inte det blir nån mer kampfisk den här gången. Möjligen blir det marmorgurami och nån form av levandefödare i stället (det är ju alltid kul med yngel). Dock är det ju smart att vänta ett tag först så jag ser att alla andra fiskar fortsätter vara friska.

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Prat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Dåliga nyheter från akvariet!

 1. Fröken Nilsson skriver:

  Åh så tråkigt :( han va väldigt fin ju!!

 2. LadyNight skriver:

  Men vad tråkigt! Stackars lilla fina Blå :´(

  • Annefia skriver:

   Tack! Även om man försöker intala sig att ”det var bara en fisk” så känns det tråkigt ändå och det ser riktigt tomt ut i akvariet nu.

 3. Sminkan skriver:

  Nej, vad tråkigt… Stackars Farbror Blå. Jag fick plötslig fiskdöd när jag hade köpt tre guppyhanar från djurbutiken i Handens Centrum. Hade flera fiskar som dog på kort tid då, dels alla tre guppyna och så flera platy och min gamla ancistrus. Kändes jäkligt trist…

  • Annefia skriver:

   Han är saknad!

   Usch, det lät inget vidare med all som dog. Låter ju som du fick in nått för nitritspik efter 3 guppies låter ju inte så troligt. Mina fiskar är köpta på Grizzly.

   När jag nyligen startat upp mitt första kar för flera år sen fick jag Vita Prick. Det var INTE kul! Flera fiskar dog men jag lyckades rädda dom flesta med hjälp av medicinering men det var ett himla jobb med exakt rätt temperatur och dagliga vattenbyten också.

 4. Men usch så tåkigt :-( Han var ju så fin <3 Det är alltid såååå ledsamt när någon dör..
  Har själv nyligen startat upp mitt akvarium,den första veckna dog två st varav en räka,två andra fick jag ta bort för dom såg inte friska ut.Men så har vi redan fått yngel,jag tror att det var en platyhona som var på tjocken när vi köpte henne :-D Idag var jag och inhandlade nya för att ersätta dom som dog. Bland annat en ny segelfensmollyhanne så honan inte ska bli så ensam, och en ny räka så den andra får en kompis,plus några till! Det är ju såååå roligt med akvarium :-D

  • Annefia skriver:

   Det känns verkligen tråkigt när dom dör! :o( I ditt fall kan det ju vara stressen eller vattenbalansen med, det är ju alltid lite knepigt att starta upp, men KUL. Det låter spännande med det du startat upp. Kommer du visa nått av det i bloggen eller kör du renodlat lack nu?

   Platy har jag aldrig haft, bara guppy, och inte segelfensmolly heller utan bara vanlig. Eller ja, så vanlig var hon nu inte. Hon var STOR och väldigt bitchig mot andra fiskar och gick faktiskt under namnet Kamp-Mollyn. Egentligen borde hon nog haft kompisar men jag hade aldrigg tänkt skaffa mollys från början utan fick dom som present och dom andra överlevde inte Vita Prick-sjukan som jag skrev om ovan. Kamp-Mollyn blev dock flera år till dom andra fiskarna sorg.

   • *Fniss* Kamp-Mollyn ja, det var säkert ett passande namn,för jo dom kan vara riktig pest mot andra fiskar.Jag köpte dom för sonens skull så att han får möjligheten att se hur olika fiskar kan vara,och än så länge är dom fredliga :-) Vill du kan jag köra ett inlägg med akvariebilder,det kanske är fler som som skulle tycka det var kul! Jag har en hel del annat i akvariet också som kanske vore kul för andra att få se. Bra tips,tack :-D