Trevligare akvarierapport!

Jag kom på att jag planerat att visa lite av ”renoveringsarbetet” med akvariet också (inte bara ge er dåliga fisknyheter). Det blir ju inte direkt av att jag fotar och bloggar vid varje vattenbyte för då riskerar jag ju att skrämma bort vissa av er (och så har jag ju alldeles för mycket nagellack att visa upp för att hinna med det också) men jag tycker ändå att det kan vara kul att visa ibland hur det går. Och så är det ju det här med att jag ääälskar sånna här före- och efterbilder också förstås. LOL

Nu (3/7)
Akvariet just nu (och Måns)

Den här bilden är tagen i går. Sen sist har jag gjort flera vattenbyten, planterat om en del växter och givet växterna PMDD (akvarietväxtnäring). Dock har dom inte fått sin näring lika regelbundet som jag skulle vilja, skärpning på den fronten tack.

21/5
Akvariet 21/5

När jag tittar på själva akvariet så känns det som om jag har en lång väg kvar innan jag är nöjd, alldeles för lite växter och alldeles för många av dom växterna är javaormbunkar. Men ja, så tittar jag på bilden ovan, tagen för sex veckor sen, och då kan jag konstatera att oj då det HAR visst blivit väldigt mycket bättre trots allt. Växterna ser MYCEKT friskare ut nu för tiden (dock skymtar Farbror Blå på den här bilden).

Planer:
* Komma ihåg att ge PMDD mer regelbundet
* Köpa nån ny hög växt att ha i bakkant
* Köpa några fler fiskar i glada färger (och troligtvis nån mer pansarmal LOL)

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Prat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Trevligare akvarierapport!

 1. Sanna skriver:

  Oj vilken skillnad! Själv tycker jag akvarier är vacker men har inte tiden att ta hand om ett så det får vara.. =)

  SV: Ja jag har lånat boken på bibblan..blir inte några dyra bokinköp här heller..böcker jag köper få gå på max 50kr..lånar hellre.. =)
  Javisst finns det generösa människor..kaklet funderar jag på att dekorera en liten bordsskiva eller gryt underlägg med..men vi får se.. =)

  Hoppas du får en fortsatt fin vecka gumman <3
  Kram
  Sanna

  • Annefia skriver:

   Med allt annat du ägnar dig åt förstår jag verkligen att du får svårt att hinna med ett akvarium OCKSÅ.

   Biblioteket är verkligen ett bra alternativ – om man kan ta sig dit vill säga. Förr lånade jag massvis med biblioteksböcker men det har ju blivit mycket svårare sen jag blev sjuk för då måste jag ju skicka nån annan. Under en period hade jag en gullig granne som hjälpte mig men det har jag tyvärr inte längre. Å andra sidan så ÄR jag ju redan expert på att leva billigt, det var det där med att må bra samtidigt som gjorde mig nyfiken.

 2. Åhhh vilken stor skillnad,snyggt :-) Du har verkligen gjort ett grymt bra jobb med akvariet! I Karlstad där jag köper fisk och tillbehör är det ingen butik som har javaormbunkar,trist för dom är både snygga och mycket tåliga! Du har en svartlilaröd växt intill pumpen,vad heter den? Kanske kan beställa från någon djuraffär tänkte jag :-)

 3. Sminkan skriver:

  Ser jättefint ut! Jag var hemma och ”vattnade fiskarna” för någon dag sedan och mina växter är rätt skruttiga nu. Alla fall den rödbladiga.