Jordgubbar och dill!

Det börjar ta sig på balkongen nu men än är det lite för tidigt för att skörda.

Omogna jordgubbar

Minidill... ÄN så länge

Det här inlägget postades i Balkongen, Prat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Jordgubbar och dill!

 1. Idag har vi ätit jordgubbar från vår egen trädgård, det blev en liter, så vi fick köpa till lite från affären också. Det är härligt när man kan plocka egna jordgubbar. :-)

 2. Sminkan skriver:

  Mmmm! Jordgubbar!
  Dill har vi skördat rätt mycket men jordgubbar har vi ju inte längre så dem avundas jag dig.

  • Annefia skriver:

   Det är ju himla smidigt att odla jordgubbar som jag gör. Dom står ju i krukor på balkongen under sommaren och nedgrävda hos mamma under vintern (det är samma plantor dock, inte några av mammas)

 3. LadyNight skriver:

  Det låter så praktiskt att ha ett ställe där du kan övervintra de växter som behöver det. För MUMS, egna jordgubbar. Vem vill inte ha det?

  Kan man göra nåt så de överlever vintern på balkongen btw?

  • Annefia skriver:

   Jag skulle gissa att det hjälper att planteradom i en större låda med mer jordmängd och så isolera den runt om (med t.ex frigolit) och täcka lådan med (i synnerhet om det inte kommer snö. Men samtidigt blir det ju tjäle i marken där plantorna växer normalt så dom borde ju tåla det. Jag tror att risken för att torka ut är ett problem också, i synnerhet framåt våren. Men det enda jag övervintrat själv på balkongen är gräslöken, resten dog den vintern jag försökte. (Det var en snöfattig men kall vinter och jag tror också torkan gjorde sitt)