Vissa saker ÄR svårare när man har långa naglar

Det framgick ju under helgens nagelvårdsresesammanfattning att jag nu har längre naglar än jag nånsin haft. Det är ju lätt då att man får frågan om det inte är väldigt opraktiskt med långa naglar men jag har i ärlighetens namn inte märkt nån större skillnad. Hittills har jag kunnat göra allt jag vill, trots mina klor (nått jag tror att många av er känner igen)

Men ja, sen finns det ju dom saker som helt klart ÄR svårare också, för att inte säga närmast omöjliga. Som t.ex att plocka upp en synål ur locket på nålasken och att plocka ur undertrådsspolshylsan ur symaskinen.

Ja, jag håller alltså på att sy nya fiskekläder just nu, mååånga fiskekläder blir det. Dom gamla har nämligen gått till dom sälla jaktmarkerna fiskevattnen nu (läs: blivit mattrasor) Och jag HAR lyckats lösa dom båda ovanstående problemen men det krävdes lite alternativa tekniker.

Så… har ni också problem med synålar och undertrådsspolshylsor eller i vilka sammanhang ställer naglarna till det för er?

Det här inlägget postades i Nagellack, Nagelvårdsresan, Övrigt lackprat, Pyssel, Sytt. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Vissa saker ÄR svårare när man har långa naglar

 1. Sandra skriver:

  Att ta bort kontaktlinser från ögonen är inte kul med långa naglar :-)

 2. Håller med Sandra för jag har också linser, men jag tycker det är ännu svårare att få in dem när man har långa naglar. Vissa av mina naglar närmar sig 30 mm nu och det är rekord för mig!!

  • Annefia skriver:

   Usch ja! Peta in dom låter minst lika illa!

   30mm! Eeek! det är LÅNGT! Imponerande! Jag tror dock jag kommer nöja mig med 20mm så länge.

 3. Nageldraken skriver:

  Jisses, jag tror jag skulle bli nipprig om mina naglar ens var 10 mm långa. Jag tycker de är lite ivägen när jag skriver på datorn redan när de är runt halvcentimetern…
  Vad gäller synålar kan jag tipsa om nålmagneter, om du inte redan har en. De är suveräna för att hålla koll på knappnålarna, och eftersom nålarna oftast spretar lite från dem är de lättare att plocka upp också.

  • Annefia skriver:

   Alltså, det beror ju på hur man mäter. Jag mäter från rot till tipp och då blir ju den delen som sticker utanför fingert ca 6mm vilket jag misstänker är ungefär samma längd som du har för mäter man en halv centimeter från roten blir det KORT, då måste jag karva bort en stor bit av nagelbädden med. Ouch! Jag tror aldrig jag skulle stå ut med hela två centimeter friväxande nageltip.

   Nålmagnet! Det hade mormor! Nostalgi och väldigt smart dessutom. Hade alldeles glömt bort att dom fanns. Dock har jag upptäckt att min ”sprätt” är magnetisk och funkar till att lyfta upp sista nålen ur asken och sånt.

 4. LadyNight skriver:

  Hål i fingervantarna! LOL Får köpa nya varje vinter nästan, för att naglarna skavt sönder topparna på 2-3 fingrar. Ja, fast nu är det ju sommar så just nu behöver man ju inte oroa sig över det. Diskhandskarna ligger illa ute ibland dock. Linserna kan också vara lite pilligt att få ut (inte att få in dock), men det har nog mycket med vanan att göra. Sms på mobilen när man har touch-screen. Hua. Saknar de gamla hederliga knapparna.

  Och ändå så brukar jag fila ner mina klor innan de når 20mm. Har så smala naglar, att det ser lite konstigt ut när de blir för långa :/

  Är nyfiken på fiskekläderna! Glöm inte att blogga om dem när du är klar :)

  • Annefia skriver:

   Själv kör jag med sån där ”pet-penna” när jag ska skriva på mobilen, funkar också bra när man har inoljade fingar och inte vill röra skärmen alls.

   Mina ringfingar är lite smalare än jag skulle vilja och dessutom är naglarna väldigt raka (från rot till tipp, däremot är dom väldigt kurviga från sida till sida) så jag känner att 20mm nog är maxgräsen för vad som blir snyggt på mig. Man blir ju, precis som du resonerar, tvungen att anpassa längden pga formen.

   Alltså, det blev bara lite provisoriskt bloggande om fiskkläderna, utan det insta bilder. Dels är dom packade redan och dels har jag alltid varit lite fånigt privat med att visa mina kläder (och ja, jag vet att det inte är logikst men det känns för mycket JAG på nått sätt. Jag är ju lika nojig med bilder av mitt hem och då älskar jag att kolla på heminredningsbilder hos andra)