NailArt Sunday: Spets

Trött och sliten efter gårdagens mycket trevliga pysselträff/syjunta men jag vill i alla fall få upp mina NailArtSunday-naglar. Veckans tema är spets och det är ett tema som verkligen passar mig. Den här idén har jag haft legat och skvalpat i bakhuvudet i evigheter nu så det var kul att få en chans att omsätta den i verkligheten. Dock tar ju sånna här pilliga manikyrer så lång tid att jag höll på att glömma att städa innan gästerna skulle komma. Men visst är det väl viktigare att värdinnan har än vacker manikyr än.. säg.. att kattlådorna är bytta och disken undanplockad och sånt? LOL

Funky french-brodyr och äkta vara

Tekniskt sett är det här inte spets dock utan brodyr men jag får ju hålla tummarna för att Lela inte är nog hemma på det här med handarbete och sömnad för att veta skillnaden (plus att man i dagligt tal ofta kallar brodyr för spets) Tyckte det var kul att matcha nailarten med lite äkta brodyr också även om det inte är samma mönster (Jag HAR brodyren jag kopierat nånstans men hittade den naturligtvis inte nu)

Funky french-brodyr

Jag använde mig av A England Princess Tears som bas för jag tyckte det kunde vara kul att kombinera spets och holo och sen gjorde jag en funky french-brodyr med L’Oreal Snow in Megeve och mina dotting tools. Tyvärr var jag lite nojig över knaggligheten som blir när man gör prickmönster så jag hävde på lite för många lager överlack så det ser lite klumpigare ut än jag hade velat.

Funky french-brodyr

Och för den som följer mina underlacksbekymmer och min nagelvårdsresa så är det här första gången jag testat Essie Help Me Grow och som underlack betraktat verkar det funka precis lika bra som Essie Nourish Me, det kanske t.o.m torkade lite snabbare och var lite mindre klibbigt så det var lätt att måla på. Hur det funkar som vårdande lack däremot tar ju lite längre tid att testa.

1 lager Essie Help Me Grow
3 lager A England Princess Tears
1 lager Seche Vite
Spets: L’Oreal Snow in Megeve + A England Princess Tears
3 lager Seche Vite

Det här inlägget postades i A England, L'Oreal, Nagellack, Nagelvård, Nailart och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till NailArt Sunday: Spets

 1. Lela skriver:

  Även om jag inte är helt tappad bakom vagnen vad det gäller handarbeten så vet jag inte skillnaden mellan brodyr och spets;) Men lite korsstygn, blekingesöm (har jag kunnat, vet i katten om jag kommer ihåg det idag) och enklare maskinsömnad hanterar jag. Min farmor försökte lära mig virka som barn men jag fattade aldrig det där med att vända så det blev bara långa maskar;)

  • Annefia skriver:

   Så kul! Korsstygn har jag ju broderat väldigt mycket genom åren och blekingsöm gav jag mig också på när jag var yngre och jag har ju sytt en hel del på maskin. Den stora skillnaden är att jag älskar att virka (Hm… amigurumis kanske kan vara nått för dig? Då behöver man inte vända LOL) och så VET jag ju vad det är för skillnad på spets och brodyr men så länge du inte vet just den detaljen så är jag nöjd för då kan min nailart bli godkänd. LOL

   (Brodyr består av tyg med sydda hålmönster och spets är gjord av trådar/garn, typ virkad, stickad eller knypplad eller numera ofta maskingjord för att kopiera det handgjorda. Sen finns det förstås sydd spets med, typ Brysselspets, men den är sydd av knypplad spets, och det är ju den typen av spets som sen spetstygen kopierar. Nörd? Vem? Jag???)

 2. Sminkan skriver:

  Det här var ju himla vackert!

 3. Nageldraken skriver:

  Jättefint! Jag är lite bitter över att jag missade det här temat, det hade varit kul! Och jag vet faktiskt också skillnaden mellan spets och brodyr! (Mycket handarbetesintresserad mormor + en termin textilvetenskap…)

  • Annefia skriver:

   Vad kul! :o) Jag har flera handarbetsintresserade kvinnor bakom mig och har pysslat och handarbetat sen jag var liten men har ingen utbildning. Textilvetenskap låter ju jätteintressant!

   Synd att du missade temat då men du kanske kan skapa en spetsmanikyr ändå?

 4. Helena skriver:

  Vilket smart sätt du gjort spetsen på! Jättefint och du det där med städning det är överskattat ;)

  • Annefia skriver:

   Kul att du gillade min idé!

   Visst är det väl överskattat? LOL Fast kattsandsbyte är INTE överskattat, inte när man har känsligt luktsinne + en katt som protestskiter på hallgolvet om inte lådorna är rena nog. Jag tror inte ens den mest fantastiska nailart kan uppväga om gästerna trampar i kattskit på väg in. LOL (i alla fall inte om gästerna är mugglare och inte lacknördar)

 5. Såååå snyggt! Bra tolkning tycker jag. :-)

 6. Fröken Nilsson skriver:

  Verkligen superfint och så här va det ju jag tänkte få till det men kom inte på tekniken ;)

 7. Lene skriver:

  Det ser virkelig godt ud. Jeg er imponeret.