Mini haul och underlacksbyte

Kan man ens KALLA det ”haul” när man köpt ETT lack, ett pyttelitet Dependlack dessutom? Det är ju inte direkt så att man behöver släpa hem sitt lackfynd precis!

Depend Peacock Shades

Tanken var egentligen att jag bara (och verkligen BARA) skulle köpa ett nytt underlack men när allt kom till kritan kunde jag inte motstå ett av Depends nya, vackar duo/multikroma Chameleon lack. Det blev fantastiska 2084 – Peacock Shades. Yes!!! Det har ett namn! Det har ett namn! Det är nästan värt det att betala 20 kronor extra för att få ett Dependlack med NAMN. Och kameleonten på flaskan är bara SÅ söt

Förövrigt är det bara jag som tycker 2087 – Shimmering Copper ser ut som ansjovis????

Essie Help Me Grow

Men så var det ju det här med underlacket jag skulle skaffa med…

Jag har använt mig av Essie Nourish Me under hela min nagelvårdsresa eftersom det är till för torra och sköra naglar, vilket jag har, men nu verkar det inte som det går att få tag på det underlacket längre. Det är slut i flera butiker och det enda jag hade att välja på bland Essies underlack var Help Me Grow, för friska och normala naglar (vilket var vad jag köpte) och underlack för svaga, mjuka naglar som innehåller stärkare/härdare (nått som kan få hårda, torra, sköra naglar att bli ännu sämre). Essie håller tydligen på att byta ut sitt sortiment och enligt vad jag och expediten kunde se (jag älskar personalen i min Kicksbutik) så kommer dom bara ha underlack för normala och mjuka naglar i framtiden. Nån som vet nått mer om det här?

Rent allmänt tycker jag att det verkar svårt att hitta underlack för torra, sköra naglar. Det mesta är ju till för normala naglar eller för mjuka naglar (produkter med härdare i finns det ju gott om). Det enda jag kunde hitta i går var OPIs Nail Envy For Dry & Brittle Nails men herregud den flaskan kostade ju nästan 300 kr så det var bara att glömma.

Just nu, under sommaren och efter ett drygt halvårs nagelvårdsresa, tror jag ju inte att det är nått problem att använda en produkt för friska, normala naglar, mina naglar börjar ju faktiskt närma sig ”friska” nu, och jag är faktiskt riktigt nyfiken på Help Me Grow. Men i vinter då, när luftfuktigheten i den här lägenheten blir extremtorrare än nån annanstans jag bott, då hade det ju varit trevligt med ett underlack anpassat för min typ av naglar.

Det här inlägget postades i Depend, Essie, Nagellack, Nagelvård och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

23 kommentarer till Mini haul och underlacksbyte

 1. Nageldraken skriver:

  Har du provat Scratch Nails No Dry Nail? Jag har använt det bra länge nu och tycker det är riktigt bra! Jag vet inte om det går att köpa i butik längre, kanske att det finns på Åhlens… Annars går det att beställa från http://www.scratch-shop.se/

  Jag blev lite avundsjuk på kameleonlacket också, det ser jättefint ut!

  • Annefia skriver:

   Det lät ju som ett spännande alternativ att kolla upp till vintern. Tack för tipset!

   Alla kameleonterna var jättevackra och väldigt duokroma i flaskan dessutom.

 2. Emma P skriver:

  Handlar du underlack på kicks? Oj, är inte det skitdyrt? Jag handlar typ alltid på ebay. Har du testat Natural Nail Strenghtener? Det kanske du har och har skrivit om men det har undgått mig isf. Det är ju Sminkans favvis och numera också min, jag tycker den är väldigt bra.

  • Annefia skriver:

   Jag har shoppingfobi vilket gör Kicks till ett lättare (om än dyrare) alternativ. Etsy vågar jag mig med nödfall på typ (och vissa onlinebutiker i olika sammanhang) men Ebay är LÄSKIGT. Jag håller på att samlar mod till att våga beställa swatchsticks, det har hittills tagit mig några månader men jag har inte kommit mig för än. Shoppingfobi är himla opraktiskt men bra för plånboken, trots att vissa inköp blir dyrare impulshandlar jag ju EXTREMT sällan. LOL

   Menar du OPIs eller vilket märke? Jag vet inte vilken nageltyp du har men Sminkans naglar är så vitt jag vet mjuka och raka motsatsen mot mina så det som funkar på henne borde ju vara rena döden för mina naglar. Men om du har torra och spröda naglar så…

   • Sminkan skriver:

    Det intressanta med OPI NNS är att den är favorit för mig, för Sofia och nu för Emma och vi har alla olika nageltyp. ;D
    Jag tror jag lurat på fler människor den i nagelbloggsvärlden och jag har aldrig hört klagomål. Det är underligt faktiskt. Jag har haft det sedan 2007 mer eller mindre konstant och jag ÄLSKAR det. Men, som du säger, det är ju ingen garanti att det skulle passa dig.

    • Annefia skriver:

     Att OPI NNS funkar för flera olika nageltyper gör ju att det helt plötsligt låter VÄLDIGT mycket mera intressant och riktigt spänannde faktiskt. Nu räckte ju Nourish Me ett drygt halvår och då borde ju Help Me Grow räcka lika länge men sen kan det här helt klart vara ett alternativ värt att undersöka.

     • Emma P skriver:

      Precis som Sminkan säger har vi olika nageltyper men den funkar för oss ändå, således känns den lite som en universalprodukt för nagelproblem. Jag har alltid haft väldigt hårda naglar men hade efter en intensiv period av Depends blå remover så hade jag en dum nagel som skivade sig och bråkade. Svårt att säga om det var NNS som hjälpte iofs men naglarna är tillbaka i gott skicka nu och jo, jag inbillar mig att NNS har hjälp, det har iaf inte haft nån negativ effekt på mina naglar…

 3. Emma P skriver:

  Och dependlacket är skitfint! Jag stod och kollade på dem idag men avstod iaf tills vidare. Hade hellre köpt namnlösa Depend som var billigare, ogillar starkt att de tar mer betalt för speciallacken.

  • Annefia skriver:

   Det håller jag fullständigt med om! (och naturligtvis ÄR det inte värt att betala för ett namn på lacket, det är ju bara nått jag ironiserar kring) Men jag har så många andra nojjor kring shopping (+ urusel ekonomi) att jag inte vill låta ren princip hindra mig OCKSÅ, det är liksom illa nog som det är ändå. LOL

 4. Ja det ser riktigt fint ut duokromlacket från Depend, så kul att de namnger dem!! :-)
  Jag har inte hört något om att Essie ska sluta med en del underlack. Så synd i så fall, för jag har gillat deras. :-)

  • Annefia skriver:

   Jag tänkte just på dig eftersom jag vet att du använder Essie också. Det kanske kan vara värt att hamstra? Men å andra sidan kanske nått av deras nya underlack funkar för dig.

   Visst är det kul med namn, men det är ju än så länge bara på speciallacken och namnen står inte på flaskan.

 5. När alla H&M’s butiker reade ut Essies Nourish Me började jag ana oråd. Det brukar betyda att lacket försvinner. Det finns inte heller längre på Essies hemsida. Synd för jag använder det också och jag gillar det. Ska bli intressant att höra hur ditt nya Essie är! OCH att se kameleonten med :)

  • Annefia skriver:

   Passade du på att köpa på din några extar Nourish Me när dom reade det? Tyvärr är ju Help Me Grow ett av dom gamla underlacken så om jag gillar det nu kommer jag ändå inte kunna köpa mer av det. Men rapport kommer givetvis och kameleontbilder också, dock inte förrän nästan vecka för i morgon ska jag lacka spetsar och i helgen har jag gäster.

 6. Alexandra skriver:

  Jag tror att det ska utgå från Essies sortiment. Det är mitt favoritunderlack också! Försökte hitta det i New York, Sydney och på diverse hemsidor utan att hitta något tyvärr. Fanns inte ens på ebay :(

 7. Helena skriver:

  Jag hade ett presentkort på Kicks så två stycken små lack från Depend fick följa med mig hem. Ser sjukt fina ut tycker jag.

  Om du vill ha hjälp med att handla från Etsy eller Ebay så är det bara att säga till!

 8. Camilla skriver:

  Jag hamstrade Nourish Me när de reade ut dem. Har tre oöppnade. Egentligen vet jag inte om jag tycker de är ”bäst”, har inte testat så många. Men de funkar.

  Och en del av Chameleon-lacken är ju fantastiska. Den där t ex!

  • Annefia skriver:

   Det känns som om Depend verkligen lyckats med den här kollektionen!

   Jag har inte heller testat nog många underlack för att veta om Nourish Me är ”Best of the the best” men det är i alla fall bäst av dom jag testat.

 9. Pingback: NailArt Sunday: Spets | Fialand – Pyssel, Prat & Nagellack

 10. Pingback: Rosa naglar och underlacksgnälll | Fialand – Pyssel, Prat & Nagellack