United in Pink/NailArt Sunday: Rosa watermarble

I dag sammanfaller United in Pink med NailArt Sundays tema Rosa Bandet så i dag förmodar jag att lackbloggosfären förmodligen kommer explodera i rosa. Det här är en dag när det känns extra viktigt att vara med eftersom Lela som håller i NailArt Sunday kommer donera 20 kr till cancerforskningen för varje bloggare som deltar.

Rosa watermarble

Min nailart idag är väl mera bara ”rosa” än ”rosa bandet” om man ni inte vill se virvlarna i min allra första watermarble som band (lite så där som krusade presentsnören typ) men två av lacken, ljusrosa China Glaze Empowerment och mörkrosa glassfleckslacket China Glaze Endurance kommer från China Glazes bröstcancerkollektion 2010, Fight Like A Woman. Egentligen hade jag tänkt att använda bara dom här bägge lacken (just pga kollektionen dom kom från) men Empowerment verkade inte fungera till watermarble så jag fick fuska med No7 Pinky Pure istället. Alla lacken är förövrigt presenter från Sminkan.

Rosa watermarble

Watermarbles ja… Det här är som sagt var mitt allra första försök och om vi säger så här, jag tror inte direkt min hemliga superhjältetalang är att göra watermarbles. LOL Det var kul och jag kommer ABSOLUT göra det fler gånger (övning ger färdighet heter det ju) men vissa saker var illans svåra… som att hitta lack som fungerade och att lyckas få till nån sorts mönster i lacket i stället för att förvandla allt till en stor klump av tjockt klägg (minst 2/3 av försöken blev bara kläggklumpar). Och så var det ju det här med att man skulle hålla koll på ALLA fingrarna också och inte bara dom man marmorerade. Jag lyckades vid flera tillfällen stoppa ner dom färdigmarmorerade fingrarna av misstag samtidigt som jag marmorerade andra naglar och när jag inte plaskade runt i vattnet la jag i stället vänsterhanden på dom väldigt kladdiga tejpresterna. Yay me liksom! Som sagt var, inte min hemliga superhjältetalang precis. LOL

Rosa watermarble

Men ja, för att vara ett första försök och för att ha ett dubbeldoppat mönster på höger långfinger (det blev faktiskt bättre efter andra doppet) så tycker jag ändå att det blev riktigt snyggt. Det enda jag inte gillade var att det blev nån sorts märken av vattendroppar så dom dolde jag med prickar (en del extra prickar för balansens skulle blev det också). Kanske hade det blivit snyggare med vita prickar eller utan prickar alls? Och är det förresten nån som vet hur man ska undvika att få droppmärken i lacket? Att blåsa på dom blöta naglarna hjälpte inte alls.

1 lager Illamasqua Nail Base Coat
3 lager China Glaze Empowerment
1 lager Seche Vite
Ljusrosa: No7 Pinky Pure
Mörkrosa: China Glaze Endurance
2 lager Seche ViteDet här inlägget postades i China Glaze, Nagellack, Nailart, No7 och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

24 kommentarer till United in Pink/NailArt Sunday: Rosa watermarble

 1. Camilla skriver:

  Det blev ju jättebra! Gillar färgkombination och krusigheten i mönstret!

  Jag vet tyvärr inte hur man ska undvika bubblor, har bara fått det någon enstaka gång, men jag vet inte varför. Kanske tunna lacket lite innan marblingen?

  Den här söndagen höll jag mig från watermarble, men nu blev jag ju himla sugen på det igen. Favvo …

  • Annefia skriver:

   Du gör ju verkligen supersnygga marbles så det värmer lite extra att få beröm från dig!

   Jag tror inte det hjälper att tunna ut lacken tyvärr för båda dom här lacken var väldigt tunna och rinniga redan.

 2. Sofie skriver:

  Snyggt! Jag har inte heller så stor erfarenhet med watermarble, men det är lika kul som kladdigt. Fast man kan ju få så fantastiska resultat så det är värt allt kladd ändå. :)

 3. Lela skriver:

  Det låter som att du haft en hejdundrandes kul stund med din marbling;) Men resultatet blev snyggt och jag gillar de glittriga prickarna, gav manikyren en extra knuff i rätt riktning.

 4. Johanna skriver:

  Det här blev ju jättefint! Har aldrig testat watermarbling…måste nog prova nån gång! Jag misstänker dock skarpt att jag får nöja mig med accentnaglar, känns inte som om detta skulle vara min hemliga superhjältetalang heller. :-)

  • Annefia skriver:

   Tack! :o)

   Jag tycker absolut att du ska prova! Men jag kommer nog också satsa på accentnaglar ett tag framöver för att öva upp tekniken lite (eller ja, det blir kanske fler naglar marmorerade av misstag också LOL)

 5. Emma P skriver:

  Tycker att det blev ett alldeles utmärkt första försök. Jag är lite kluven till Watermarble, åh ena sidan har jag sett massa fina och roliga och det vore kul att testa men åh andra sidan verkar det ju rätt svårt och jobbigt, inte minst den clean up som lär krävas…

  • Annefia skriver:

   Tack! :o)

   Jag tejpade naglarna med maskeringtejp och det blev förvånansvärt lite clean up faktikst. Eller nej, det är inte helt sant, det blev förvånansvärt lite clean up av själva marblingen men det blev en hel del clean up pga att jag råkade mamorera hela sidan av långfingert av misstag och att jag råkade lägga handen på all den lackkladdiga tejpen och sånt, men om du kan låta bli med det så går det nog bra. LOL

 6. Gelic' nail art skriver:

  Jag tycker det såg jättefint ut! Hade du inte skrivit att det strulat hade man trott att allt du gjort noga vart uttänkt innan och med flit! :D

  • Annefia skriver:

   Tack! Attans då att jag ska vara så ärlig av mig! LOL Men jag är själv nöjd med resultatet trots strulandet. Jag gjorde inte om en enda nagel utan strulandet var ju mera allt annat runt om kring. Men jag kan ju inte med bästa välvilja påstå att mönstret är annat än en lycklig slump (eller i och för sig, jag valde ju medvetet att INTE doppa naglarna när det såg gräsligt ut, så den biten har jag ju kunnat påverka)

 7. Helena skriver:

  Tycker du ska vara supernöjd med ditt första försök! Jättefint och prickarna gjorde sitt till tycker jag.

 8. Sminkan skriver:

  Väldigt fint! Jag är imponerad! Och så nära i färg också att jag kan uppskatta det. marbles kan göra mig riktigt nervös annars om det är både starka kontraster och mycket virvlar. ;D

  • Annefia skriver:

   Tack! Så roligt att det ligger inom din bekvämlighetszon. Vissa marbles kan ju vara väldigt kontrastrika men den här är ju väldigt mild och snäll samtidigt som kontrasterna ändå är tillräckiga för att man ska se mönstret tydligt. Jag tror att en av anledningarna är att jag valde att ha samma ljusrosa nyans som bas (om än inte samma lack) i stället för att t.ex lägga marblen över vitt. Det gör ju att den mörkrosa blir mildare också.

   Jag misstänker ju att jag kommer göra både kontrastrika och mild marbles i framtiden men jag kommer ju alltid vara noga med färgmatchningar och sånt för skär sig färgerna (som den där hiskeliga blå-orangea plastpås-marblingen) så gör det ont i MINA ögon. LOL

 9. Alexandra skriver:

  Vilken fin watermarble. Jag vill också marbla snart men det får bli när jag kommer tillbaka till Sverige. Gillar prickarna också :)!

 10. Haha, det senaste vattenmarmoreringen tog mig en hel kväll att få till pga färger som inte ville samarbeta :D
  Jag tycker du har fått till det väldigt snyggt :)

 11. Jättefint! Särskilt för att vara första försöket, marbling är klurigt, minst sagt :)

 12. Det här blev ju jättesnyggt!! Sååå mycket bättre än mina första försök!
  Bra gjort!!