NailArt Sunday: Motivation

Den här veckans NailArt Sunday-tema är Motivation och oj vilken stort, djupt och svårt ämne det var. Det väckte en hel del funderingar och diskussioner här i det Fialandska hemmet. Vad ÄR egentligen motivation? Vad skiljer det från inspiration? Vad motiverar just mig? Hur hittar man motivation i livet när man lever med en svår, kronisk sjukdom? Hur kan man översätta nått så abstrakt till nailart?

Jag är inte säker på att jag har svar på alla frågorna än men en sak är säker och det är att jag inspireras mycket mer av morötter än av piska. Sånt som piskor och grupptryck gör mig bara sur och extremt omotiverad och därför valde jag att dedicera veckans nailart till MORÖTTER.

Motiverande morötter!

Jag inte kände mig så jättesugen på att måla morötter på ALLA naglarna, inte ens med dom nya penslarna, så det fick bli en morotsskittle i stället med morötter på bara pekfinger och ringfinger. Jag valde att använda IsaDora Marzipan som bas i hela nailarten, tummen är dekorerad med en strassblomma, långfingret randigt i Mazipan och Nordic Cap NP 07 och lillfingret var tänkt att vara enfärgat i orangea glassfleckslacket Depend 349 (från Sminkans 3,5 kilospåse). Dock upptäckte jag när jag var färdig att det fattades lite grönt så jag vräkte på ett helt gäng strasstenar. Kanske lite kitchig kombination, men ja, ingen kan väl kalla den här nailarten stilren i vilket fall som helst? LOL

Motiverande morötter!

Själva ”huvudpersonerna”, morötterna, är målade med akrylfärg. Oändligt mycket lättare med dom hittade penslarna måste jag ju erkänna även om färgen och jag inte riktigt kommer överens än. Den beter sig lite för mycket som oljefärg och jag är mera van att måla andra typer av mera lättflytande färg. Vi får se om jag lär mig trivas med den eller om jag uppgradera mina färger så småningom. Nästa gång ska jag testa att grunda med ett matt överlack innan jag målar för att se om det hjälper.

1 lager Essie Nourish Me
Grönt: IsaDora Marzipan
Orange – långfingret: Nordic Cap/StarNails NP07
Orange – lillfingret: Depend 349
Morötterna: Akrylfärg (Oumaxi)
Strasstenar
2-4 lager Seche Vite

Det här inlägget postades i Akrylfärger, Depend, IsaDora, Nagellack, Nordic Cap/Star Nails och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till NailArt Sunday: Motivation

 1. Sååå söta och fina morötter, riktigt bra gjort. Härlig tolkning, det är tufft att hitta motivation ibland när man lever med kronisk värk, jag vet också hur det är. :-)

 2. Vilken härlig tolkning! Jag brukar se mig själv som en åsna ;), ju mer nån annan drar i mig för att få mig att gå framåt desto mer stretar jag emot och går bakåt :) hihi!

 3. Helena skriver:

  Älskar din manikyr! Min man tyckte faktiskt jag skulle gjort morötter, men jag valde en helt annan tolkning :)

  Och vilket stort ämne det var att fundera på. Motivation kan ju vara så mycket, men helt klart håller jag med om att morötter är bättre än piskor.

  • Annefia skriver:

   Åh tack! :o) Du får väl via morötterna för mannen men jag gillade din tolkning också.

   Och visst är det ett stooort ämne när man börjar skrapa på ytan?

 4. Emma P skriver:

  Men gah vad roligt, älskar din tolkning! Mest för att du tolkat temat så bra, men vem hade kunnat ana att det var så fint med morötter på naglarna:)

  • Annefia skriver:

   Så kul!!! Tack! Och nej, morötter är kanske inte det första man tänker att man ska målar på naglarna men här är ju beviset för att det funkar. LOL

 5. Jättefin manikyr! Hade faktiskt inte en tanke på morötter när jag spånade, däremot funderade jag en hel del på skillnaden mellan motivation och inspiration. Inspiration känns mycket lättare att beskriva och fånga än motivation tycker jag…

 6. Lela skriver:

  Det var inte meningen att sätta igång stora hamsterhjulet för funderingar på veckans tema! Jag ber om ursäkt men är samtidigt glad för du producerade en väldigt fin nailart:) Och du, de gröna stenarna blev inte alls för kitschiga!

  • Annefia skriver:

   Kul att du tycke det blev bra (och okitchigt). Det är ingen som helst fara, min hamster är VÄLDIGT lättmotiverad och springer för minsta lilla. Nån oss ska väl springa i alla fall och då får det bli hamstern. LOL