NailArt Sunday: Transsupportskittlette

Det har varit mycket den här veckan, både positivt (men väldigt ansträngande) och negativt (i form av flera dagars överansträngning med extra värk och sämre hälsa) men nu är det ju NailArt Sunday igen och då bara måste jag ju blogga som vanligt. Den här veckan är det fritt val och då tänkte jag passa på att visa upp en nailart med ett viktigt budskap.

Transsupportskittlette

Jag förutsätter ju att alla känner till att regnbågsflaggan symboliserar HBTQ-rörelsen/HBTQ-personer och att måla naglarna regnbågsfärgade kan var ett sätt att visa sitt stöd. Däremot antar jag att det är färre av er som vet att T:et i HBTQ, transpersonerna, har sin egen flagga, och eftersom det är en grupp människor som ofta glöms bort eller missförstås så känns det inte mer än rätt att jag visar mitt stöd med en nailart inspirerad av transflaggan också.

Transsupportskittlette

Transflaggan är randig i ljusblått, ljusrosa och vitt, en randning som gjorde sig väldigt bra i skittleteform. Jag har valt att använda Depends strukturlack, blå 2065 Forget-me-not på tumme och lillfinger och rosa 2062 Primrose på pek-och ringfinger. På långfingret har jag däremot använt mig av Nordic Caps vita krämlack NP13 trots att jag har ett silverfärgat strukturlack, detta för att jag med hjälp av dom olika finisherna vill symboliser att det finns många olika sätt att vara trans på, av samma anledning (plus att det blev extra sött) valde jag att använda olikformade strasstenar också. Vi är ju förövrigt alla olikformade, trans eller inte, olika och lika.

Transsupportskittlette

Den som vill veta mer kan börja läsa om könsidentitet och transpersoner hos RFSL.

1 lager Essie Nourish Me
Blått: Depend 2065 Forget-me-not
Rosa: Depend 2062 Primrose
Vitt: Nordic Cap/Star Nails NP13
Strasstenar
2 lager Seche Vite (endast över den vita nageln)

Det här inlägget postades i Depend, Nagellack, Nailart, Nordic Cap/Star Nails och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till NailArt Sunday: Transsupportskittlette

  1. Lela skriver:

    Låter som en tuff vecka, hoppas nästkommande vecka blir lite lugnare för dig. Det var en väldigt fin nailart du avslutar veckan med:)

  2. Mrs Data skriver:

    Ställer mig upp och gör stående ovation över ditt valda tema.

    • Annefia skriver:

      Vad glad jag blir! Det är ett ämne som legat mig väldigt varmt om hjärtat i många år. Jag tycker det borde vara en del av allmän medmänsklighet, typ.

  3. Emma P skriver:

    Söt manikyr med ett viktigt budskap!