Välkomna!

Hej och välkomna till min nyaste blogg! Det här inte direkt min första blogg och känner jag mig själv rätt så är det inte heller min sista. LOL Faktum att min allra första blogg inte ens VAR en ”blogg” för på den tiden kallades det bara dagbok eller ”dagbok på nätet”. Jag har hunnit med några bloggar sen dess men dom senaste åren har jag bara bloggat på engelska och nu börjar det kännas dags för en svensk blogg igen.

Temat för bloggen är Pyssel & Prat. Kreativitet och inspiration är nått av meningen med livet för mig och jag tycker det är kul att dela med mig av båda delarna, både för att inspirera andra men också sporra mig själv i mitt skapande. Jag älskar att titta på bilder på vad folk pysslat ihop och jag hoppas att ni gör detsamma.(Om du har en pysselblogg du tror att jag skulle gilla, dela gärna med dig av en länk) Jag planerar att visa bilder både på färdiga saker och pågående projekt men jag har inte bestämt mig än om jag kommer att dela med mig av tips och mönster mm, det får vi se vad tiden lider.

Jag har dock haft en renodlat pysselblogg för några år sedan och efter ett tag kände jag att just den där ”renodlade” biten kändes begränsade och oinspirerande. När jag fokuserade på att BARA prata pyssel tappade jag en del av mig själv. Jag ÄR en svammelmaja och när jag begränsar mig själv för mycket i mitt skrivande känns det tillslut inte längre som det är JAG. Alltså kombinerar jag pyssel OCH prat den här gången!

Än så länge vet jag inte riktigt vad pratdelen kommer innehålla men några saker kommer ni i alla fall bli förskonade från. Det blir garanterat inga dagens outfit eller sminktips (jag använde både kläder och smink, surprise, surprise, men jag skulle tycka att det vore absolut dööötråkigt att blogga om). Det blir heller inte en massa poster fyllda med shopping, kändisskvaller eller annat liknande. Jag lovar också att ni ska slippa en massa reklam förklädd till riktiga blogginlägg. (Enda undantaget är möjligtvis om nått snällt företag vill skänka mig en ny digitalkamera, då lovar jag att göra MASSOR av reklam för det företaget. LOL)

Däremot kommer det förekomma en hel del bilder på katter, akvariefiskar och säkert ett eller annat sommarfoto från min balkong. Det är inte tänkt att bloggen ska vara en dagboksblogg, mitt liv är helt enkelt inte intressant nog för det, men trots det kan det ju dyka upp små glimtar från mitt liv och min vardag. Jag har också en känsla av att jag kommer nappa på en hel del olika utmaningar och i övrigt kommer jag nog bara att svamla på, mestadels om pyssel, katter, akvariefiskar och balkongblommor men säkert om en hel del annat med.

Hoppas att ni kommer trivas här och kommentera gärna! Bloggande som bäst är ju en tvåvägskommunikation.

Annefia!

(Som en parentes lever jag sen 11 år tillbaka med en kronisk sjukdom som kraftigt begränsar mitt liv. Eftersom sjukdomen påverkar allt jag gör (och ännu mer allt det jag inte längre kan göra) så vore det omöjligt för mig att blogga utan att då och då nämna att jag är sjuk, eller kanske snarare det faktum att sjukdomen påverkar en viss situation. Men oroa er inte, det här kommer INTE att bli en sjukdomsblogg. Efter så här många år som sjuk har jag inte behov av att skriva av mig och använda bloggen som terapi. Min sjukdom påverkar allt jag gör men jag har inga planer på att låta den påverka vem jag ÄR.)

Det här inlägget postades i Om bloggen, Prat och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Välkomna!

  1. Pingback: 1-årsjubileum! | Fialand – Pyssel & Prat

  2. Tina skriver:

    Vilken klok sista mening! Den tar jag till mig i min egen värkande vardag :)