It’s a jungle in there…

Varje vecka gallrar jag ur ½-1 liter växter ur mitt akvarium och ändå syns det knappt nån skillnad. Det ÄR verkligen ett djungelakvarium! Jag tänkte dock att ni skulle få se lite före och efter bilder från vattenbytet i gårkväll. Och jag har verkligen ANSTRÄNGT mig för eran skull för att kunna fota bilder av akvariet uppifrån. När man är så kort som jag får man hålla kameran högt över huvudet och så hoppas på det bästa helt enkelt, därav lite sneda bilder och extremt vita, överexponerade väggar och sånt fiiint. LOL

FÖRE:


Andmat i mängder!


Här är det mesta av andmaten borta men det är fortfarande smockfullt med växter.

UNDER TIDEN

Myyyyyycket bortgallrade växter! Notera även den nyfikna garnmarodören i bakgrunden!

EFTER:

Ibland lyckas man verkligen knäppa bilden vid rätt tillfälle! Ser ni fisken?


Närbild på pansarmalen som hoppar upp och tar sig en nypa luft (det är helt normalt beteende för pansarmalar)

Som sagt var, det är fortfarande en djungel när jag är färdig men lite luftigare och ljusare har det ju blivit. Det är synd bara att jag inte har nån akvariekompis i närheten att pracka på alla växterna jag rensar ur. Det känns som slöseri att behöva slänga så mycket växter varje vecka!

Tyvärr har jag märkt att min kampfiskhane Blåbet verkar må dåligt. :o( Han var lite hängig hela dagen i går och efter vattenbytet var han inte alls intresserad av dom mumsiga (i fiskarnas ögon då!) frysta mygglarverna som jag bjöd på. Idag har jag bara sett honom en liten stund på morgonen, i övrigt har han gömt sig fullständigt. Jag har förlorat båda honorna tidigare under hösten och vintern och nu är jag rädd att det nog Blåbets tur…

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Prat och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till It’s a jungle in there…

  1. jag skriver:

    Tänk att kunna ta en bild på en hoppande pansarmal!
    Verkligen bra timing.

  2. Annefia skriver:

    Det var en ren slump för jag märkte det inte förrän jag kollade på bilderna. Men kul var det ju!

  3. Pingback: Nya fiskar till akvariet! | Fialand – Pyssel, Prat & Nagellack