Om det här med kommentarer…

Det finns ju lite olika policys och trender när det gäller kommentarer och jag tänkte det kunde vara trevligt och kanske praktiskt att förklara den policy som jag själv använder mig av.

Dom fyra vanligaste kommentarsalternativen jag sett i bloggvärlden är:

  • Inte tillåta kommentarer alls
  • Aldrig svara på kommentarerna
  • Svara på kommentarerna i den besökandes blogg
  • Svara på kommentarerna i den egna bloggen

Personligen föredrar jag det sistnämnda alternativet. Om du kommenterar hos mig kommer jag svara på din kommentar här i min egen blogg. Jag tycker helt enkelt det blir enhetligare och mera sammanhängande om man kan läsa både kommentarer och svar på samma ställe, i synnerhet om det handlar om rena frågor. Det gör ju att andra än jag och kommenteraren kan följa med och delta i samtalet. Dessutom känns det ju mera rättvist att svara på samma ställe oavsett om den som kommenterar här har en egen blogg eller inte.

Sen är det ju en annan sak att jag också är nyfiken intresserad av mina läsare och era bloggar och dessutom rätt artig av mig så sannolikheten är rätt stor att jag dyker upp i era bloggar och lämnar en hälsning där OCKSÅ i mån av tid och ork, men det är inte en självklarhet.

Vilken kommentarspolicy föredrar du själv?

Det här inlägget postades i Om bloggen, Prat. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Om det här med kommentarer…

  1. Lovisa skriver:

    Jag har inte riktigt funderat över det, men jag måste nog hålla med till viss del, om man verkligen är intresserad av bloggen och det man frågade/kommenterade, som man för det ofta hoppas att de gör, så återkommer man definitivt. Jag kör nog en liten mix? kanske

    • Annefia skriver:

      En mix kan ju alltid vara ett bra alternativ. Då kan man anpassa sig efter omständigheterna.

      För mig är det förmodligen lite mera naturligt att fundera över eftersom den här bloggen bara är två månader och fortfarande under utveckling och jag dessutom vill passa på att tipsa folk som kommenterat om att det kan vara en bra idé att komma tillbaka och läsa svaren också.

      När jag startade min allra första blogg fann det inte ens kommentarsfunktioner, då hade man ”gästböcker” i stället som fungerade som nått mellan kommentarer och forum där alla bloggläsare umgicks. Nostalgi! Det är nog därifrån jag har bilden av kommentarerna som en plats där man verkligen interagerar med sina läsare.

      • Lovisa skriver:

        Åh det visste jag inte, det där med gästböckerna. låter intressant, kanske borde man ta det i bruk igen? ;)

        • Annefia skriver:

          Det var en rätt kul period, fast det är enklare med kommentarer (i synnerhet när man svara på dom) och jag tror inte dagens gästböcker hade blivit som dom var då. Jag menar det är ju inget som hindrar läsarna från att prata med varandra i den kommentarsfunktion vi har nu heller men det sker inte på samma sätt som förr.

  2. Ann-Britt skriver:

    Funderar också på det där….
    Kör en liten blandning än så länge men ska kanske försöka komma fram till nåt enhetligt.
    /Ann-Britt

    • Annefia skriver:

      Det blir ju alltid lite av en blandning eftersom man dessutom anpassar sig till dom som man kommenterar hos och som kommenterar hos en. Men själv trivs jag väldigt bra med det samtal som uppstår när jag svarar i min egen blogg.

      Välkommen hit förresten! :o)