Dag 9. Dagens (frukost)

Våffelfrukost

Dagens (frukost): Våfflor med sylt & grädde! Mums!

Lyxig våffelfrukost beror antingen på att:

1. Jag BRUKAR äta våfflor till frukost
X. Jag har ställt mig och gräddat våfflor till frukost bara för att ha nått att fota på temat ”dagens”
2: Jag har haft väldigt trevliga gäster här av typen ”Hej, vi tar med oss ingredienserna och kommer över och gräddar våfflor. Har du ett våffeljärn?”

Har jag ett våffeljärn? Eh, nej, jag har inte ett ”våffeljärn”, vanliga människor har ”våffeljärn”, själv har jag ett VÅFFELJÄRN.

Så medan gästerna satt och beklagade sig över moderna, fina våffeljärn med termostater och allt vad det var som inte kunde grädda våfflorna ordentligt så kunde jag utlova full våffelgräddningsgaranti. Mitt VÅFFELJÄRN har inga som helst finesser men Det. Kan. Grädda. Våfflor. Det kan verkligen grädda våfflor! Fina, jämnbruna alldels perfekta våfflor som aldrig fastnar.

Mitt VÅFFELJÄRN är alldeles väldigt bra på att grädda våfflor!

Mitt VÅFFELJÄRN har nämligen väldigt många års erfarenhet av att grädda våfflor, väääääääääääldigt många år!

VÅFFELJÄRNET

Jag har ärvt mitt VÅFFELJÄRN efter mormor och jag har ingen aning om hur gammalt det är men jag misstänker att mormor använt det under större delen av sitt våffelgräddande liv. Sladden är visserligen utbytt (av säkerhetsskäl) men annars fungerar VÅFFELJÄRNET precis lika bra som det alltid har gjort, dvs väldigt mycket bättre än dom flesta nymodiga våffeljärn. Dessutom är det snyggt!

VÅFFELJÄRNET

Och förresten det HAR en extra finess också! Utöver att grädda alldeles perfekta våfflor kan man även använda VÅFFELJÄRNET till att dunka eventuella inbrottstjuvar med i huvudet. MYCKET effektivare än en stekpanna. Om man bortser från det faktum att inbrottstjuven i fråga förmodligen hunnit tömma minst halva lägenheten innan man lyckats baxa fram VÅFFELJÄRNET ur skåpet.

Okej, jag erkänner, mitt kära VÅFFELJÄRN har EN enda nackdel, det är tungt, VÄLDIGT tungt. Jag var en duktig liten bloggerska och vägde VÅFFELJÄRNET för eran skull (vilket krävde en badrumsvåg för hushållsvågen fick ett nervöst sammanbrott och sa bara error – error) och det väger hela 5, 4kg! Men våfflorna blir perfekta!!!

Nästa dag: Detta gör mig glad
Se hela listan här!

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Prat, Utmaningar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Dag 9. Dagens (frukost)

 1. Lovisa skriver:

  Oj så jag skrattade när jag läste ditt inlägg, väldigt underhållande minsann! Ditt fina VÅFFELJÄRN kan säkert grädda underbart goda våfflor, så som det såg ut på bilden.

  • Annefia skriver:

   Så kul att vi kunde roa dig, jag och VÅFFELJÄRNET. Fast VÅFFELJÄRNET låter hälsa att det hellre hade bjudit dig på våfflor. LOL

 2. LadyNight skriver:

  Mmmm, perfekta våfflor går verkligen inte av för hackor. Och att få lite styrketräning på köpet….inte illa!

  Och vad kul att du kommenterade så jag hittade hit, till din blogg. Hit ska jag återvända minsann. Och beundra vackra Isabelle.

  • Annefia skriver:

   Välkommen hit! :o)

   Visst är väl Isa fantastisk? Jag ska försöka visa lite mer bilder av henne och kläder jag sytt, så småningom.

   • LadyNight skriver:

    Det ser jag fram emot :)

    …och fasar (jag ska inte inte INTE köpa en bjd) >.<

    • Annefia skriver:

     LMAO!!!

     Du HAR kollat min BJD blogg väl? http://resinfriends.blogspot.com/ Men om jag vore som du skulle jag ABSOLUT undvika forumen jag länkar till där, I SYNNERHET det som kallas DOA. (Hjärntvätt är förövrigt en av mina största talanger. LOL)

     • LadyNight skriver:

      Jodå, där trillade jag in! På gott och ont…jag satt där och dregglade ohyfsat ett tag över Isabelle och Agnes (det kändes lite ”varning” på att dreggla över lilla Pytte, så henne utbrast jag istället ett ”awww” över).

      Och forumen vågar jag faktiskt INTE ta vägarna förbi (fast det gjorde jag ändå, iaf den första). Det är ju livsfarligt! Räcker med den överfulla mappen på datorn med bjd-bilder. Gnnn.

 3. Annefia skriver:

  Åååh vad jag känner igen det där beteendet. LOL Även jag har en överfull mapp med BJD-bilder (och ännu fler bilder på BJD-kläder jag inspireras av) Nästa steg blir när du har en speciell docka du absolut inte ska köpa. LOL

  • LadyNight skriver:

   Tania Pierrot (Noctarcana Circus) <3

   …fast det är lugna puckar. Hon är slutsåld överallt.

   :´(

   • Annefia skriver:

    Ett steg närmare fördärvet!!! LOL

    Tania Pierrot må vara slutsåld hos Iplehouse (om jag minns rätt så var hon limited edition) men det finns en stor marknad för begagnade (och väldigt välskötta) BJDs så du är tyvärr inte säker för det. LOL

    Jag kollade in Den of Angels Marketplace som hastigast och det finns så vitt jag kunde se några Tania utan pierrot-målningen, en Tatiana Pierrot och eventuellet en Tania Pierrot till salu där just nu.

    Jag kan tyvärr (eller som tur är?) inte ge dig länkar dit dock för man måste ha varit medlem 25 dagar + ha 40 poster för att få access till Marketplace-delen av forumet.

 4. Pysselfarmor skriver:

  Men oh….det där våffeljärnet har jag också….ärvt efter min mamma….möjligen 60-tal tror jag. Då fick vi nämligen el till gården (som jag har kvar) i fjällvärlden……tidigt 60-tal. Mitt fungerar utmärkt – tänk vilken kvalitet det var på grejerna på den tiden ;-)

  • Annefia skriver:

   Åh vad kul att höra att mitt VÅFFELJÄRN fortfarande har en släkting i livet! Och jättekul att få det lite mera åldersdaterat också. Jag var funderat på 50-50 talet själv så helt fel var jag ju inte ute.

   Och så kul att du har gården kvar med. Vi har förlorat våran släktgård där jag och min bror hade varit 4:e generationen annars.

 5. Pingback: Fick en kommentar om mitt VÅFFELJÄRN | Fialand – Pyssel & Prat