Virkat eller broderat? (måndagsuppdateringen)

Sååå?

Vad tror ni jag gjort den här veckan? Virkat mormorsrutor eller varit duktig och broderat konturer på årstavlan?

Oavsett vilket ni gissade på så gissade ni rätt och den som gissade på ”båda delarna” gissade förstås ännu mera rätt.

Mormorsrutor

Jag inledde veckan med att virka några mormorsrutor så att jag blev färdig med dom där för stora/lösa rutorna som jag skulle virka om. Det kändes inte riktigt rätt att lämna den biten oavslutad för vem vet när jag sätter mig med mormorsrutorna igen.

Som en påminnelse till mig själv tills nästa gång jag plockar fram dom så funderarjag på att virka några ”blad-rutor” också (dom här symboliserar rosor), dvs 2-3 gröna varv och så lite mer vitt. Dels tror jag att jag vill ha in lite mera vitt i filten (lapptäcket i soffan är ju väldigt grönrosa och ska jag ha filten där bryter det ju av bättre om den är mera vit) och så brukar ju dom flesta rosenbuskar ha flera blad än blommor.

broderi

Efter jag var färdig med dom där fyra rutorna var jag dock duktig och gav mig i kast med att brodera konturerna. Det är alldeles osedvanligt mycket konturer på just den här tavlan med alla kvistar och horn och sånt och korgen med sädeskärvar, som jag inte hunnit börja på än, inte att förglömma. Det är dock ganska okej när man väl kommit i gång men jag längtar trots det efter att bli färdig så jag kan börja på nått nytt.

Smulan tuggar garn

När jag fotat färdig bilderna till den här uppdateringen såg jag att Smulan hade hittat en bit överblivet vitt garn som hade legat ihop med mormorsrutorna. Såååååååå lycklig! LOL

Det här inlägget postades i Broderi, Måndagsuppdatering, Pyssel, Virkat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Virkat eller broderat? (måndagsuppdateringen)

 1. Lovisa skriver:

  Att du har tålamod till att brodera, det är nog en av de mest jobbiga handarbetssaker man kan göra, enligt mig då. Tålamod har jag inte så gott om direkt…
  Och jo, jag tog en lott hos Garn och Gott! Men lycka till i varje fall, må bäste kvinna vinna!

  • Annefia skriver:

   Jag ÄLSKAR att brodera och har broderat flera större saker än dom här tavlorna. (Jätteprojektet får dock ligga på is ett tag till. Men så är nog tålamod/envishet en av mina starkaste personliga egenskaper också.

   Attans! Följde du länken fast jag sa att du inte fick? LOL Lycka till!!!

   • Lovisa skriver:

    Det största jag någonsin gjort måtte vara en kudde. Apråpå det, så ska jag nog ta kort på den och lägga ut den på min blogg, kika in där snart så ska du få se mina icke existerande broderingskunskaper följt av dåligt tålamod. Men kudden är skön och bra att ha, tur det ;)

    • Annefia skriver:

     Nu blir jag nyfiken! Ska absolut kolla!

     Jag har broderat en del tavlor och dukar och sånt och mitt jätteprojekt är en stoooooor tavkla med över 200 färger och guldtåd och pärlor och sånt med. Undrar om den nånsin blir färdig? Jag har flyttat från väggen där den skulle hänga.