Dag 19. Här bor jag

Kohage

Ja, alltså, jag bor inte I kohagen men väl VID kohagen.

Jag har flyttat runt som en galning kors och tvärs över landet, och jag som inte ens tycker OM att flytta, men just nu bor jag på Sveriges östkust på ett sånt där ställe som är lite för stort för att kallas by men ändå för litet för att vara en egen kommun. Ni vet ett sånt där ställer där det finns det mest nödvändiga, typ mataffär, bensinmack, skola, kiosk, ålderdomshem, handelsträdgård, kyrka och minst två pizzerior. Fast det kan jag diskuteras, jag tycker inte direkt att pizzerior hör till livets nödvändigheter, däremot hade jag uppskattat en kombinerad garn, tyg och pysselaffär och en djuraffär med välutvecklad akvarieavdelning. MYCKET mer nödvändiga saker i mina ögon!!! LOL

Jag bor i ett trevåningshyreshus med skogsbacke på ena sidan och kohage på den andra (eller ja, nästan på den andra sidan, lite mer snett åt vänster typ). Huset är byggt 1960 vilket innebär lite mer 50-tals estetik än 60-tals estetisk (FÖRE miljonprogammet = Hurra!). Väldigt mycket är original i lägenheten = charmigt och lite udda men också slitet och ibland lite provisoriskt reparerat, en del av tapeterna är tyvärr lite 80-talstråkiga (men i skärtågråttåvitt så det kan jag leva med. LOL) men badrummet och kökets vitvaror är nya och fräscha.

Jag ÄLSKAR min lägenhet djupt och innerligt men känner mig inte riktgt hemma i den här delen av Sverige. Jag kommer nog för alltid längta efter djupa skogar och skogstjärnar fulla av fisk.

Nästa dag: Tema ”olika”
Se hela listan här!

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Prat, Utmaningar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Dag 19. Här bor jag

 1. jag skriver:

  Det är så härligt att kunna se betande kor!
  Det börjar bli en bristvara i vårt land. Fram för en levande landsbygd!

 2. Hedvig skriver:

  Låter mysigt tycker jag som huserar i ett av de riktiga miljonprogrammen utanför Stockholm… ;)

  • Annefia skriver:

   Jag är inte det minsta avundsjuk på dig!

   Och jag har ändå bara ca en timme eller så till Stockholm, TROR jag. Jag har ju bara bott här i 4½ år så jag har inte ”hunnit” åka till Stockholm än så jag kan inte veta exakt. LOL

 3. Sanna skriver:

  Åhh vilken mysig utsikt! =)

  SV: Nej jag tror inte att man kan få för många tesorter.. ;)

  Kraaaaaam
  Sanna

  • Annefia skriver:

   Visst är det mysigt! Sen får man ta det faktum att det luktar koskit på sommarnätterna (av nån orsak komer alltid lukten natttid)

   Vilken tur! Då får jag kanske skicka mamma att köpa lite nya teer till mig nästa gång hon handlar åt mig. Te är en livsnödvändighet!