Hösttecken???

Kantareller

Jag fick det här fotot av mamma i dag. Hon har plockat kantareller! I sin trädgård! I dag!!!

Ja, alltså, att det växer svamp i deras trädgård är inte så kontigt, dom har en skogstomt och kan t.o.m hitta svamp i rabatterna i bland, just dom här växte dock i grusgången.

Men nu???? Är det inte LITE fel säsong för kantarellerna att dyka upp samtidigt som krokusarna??? Kantareller är ju en tidig svamp som kan komma redan under sommaren men i början av april är väl ändå att ta i? LOL Snön har ju inte ens hunnit smälta bort i deras trädgård än.

Kan just undra vad man ska kalla den här nya årstiden? Vårst? Hår?

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Prat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Hösttecken???

 1. LadyNight skriver:

  I trädgården?! Men gah, jag som inte ens lyckas hitta svamp när jag är ute och letar i skogen. Vilken svamplycka din mamma måste ha. Under fel årstid och allt.

  Och angående trumpetsvamp, har inte testat, men efter dina lovord så måste jag ju göra detta. På stört helst. Undrar om de har sådant i en vanlig Icabutik? :P

  • Annefia skriver:

   Hi, hi! Jag TRODDE väl att just du skulle kommentera det här inlägget.

   Mammas trädgård är en guldgruva vad det gäller både svamp och bär (samtidigt som den innehåller rosor, rabatter och växthus och sånt också. Det enda som inte finns är gräsmatta)

   Jag har ingen aning om dom säljer Svart Trumpetsvamp i en vanlig Icabutik. Den ända svamp jag nånsin plockat i en affär har varit champinjoner, allt annat har plockats i skogen och det är ju inte svampsäsong nu heller (annat än för vissa konstiga kantareller LOL). Men eftersom det är en VÄLDIGT god matsvamp så är det ju inte otänkbart att den kanske odlas kommersiellt, och då kan den ju dyka upp i nån affär om du har tur. Annars får du vänta tills den kommer i skogen till hösten.

 2. Karin skriver:

  De svampar som inte plockas innan snön faller konserveras under snön och göms i snö kommer upp i tö. Jepp, så är det!

  • Annefia skriver:

   Jo, det tycker jag låter som den allra troligaste lösningen jag också. Konstigt bara att mamma och hennes man lyckades missa dom i höstas när dom växte på grusgången, strax nedanför trappen. Udda är det i alla fall med kantareller i April.

 3. Pingback: Jaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!! | Fialand – Pyssel & Prat