Hjärtekatten!

När jag kom hem på påskaftonskvällen och läste igenom dagens bloggar upptäckte jag ett inlägg om Hjärtekatten och kände att det här det vill jag vara med på.

Hjärtekatten

Hjärtekatten är ett välgörenhetsprojekt som virkar och samlar ihop katter för att skänka till hjärtsjuka barn, en liten kompis som också har hjärtfel och som får följa med på resan och ett sätta tt visa sitt stöd till både föräldrar och barn. Även om ni kanske känner er ensammast i världen när ”alla andra” åker hem från BB med friska, rosiga och lyckliga barn medans eran egen älskling kanske kämpar för livet så finns det människor ni aldrig ens träffast som tänker på er.

Hjärtekatten

Målet är att samla in 100 katter till att börja med och med tanke på hur det fullkompligt exploderat med hjärtekattsvirkare bland bloggarna jag läser så tror jag inte att det dröjer länge innan målet är nått.

Och det är inte bara vi virkare som är med och stöder projektet utan flera garnaffärer är med och ger rabatt på garn man köper till sina hjärtkatter. Det var jättekul att hitta min allra ”bästaste” garnaffär Barbros Garn på den listan. Tyvärr har Barbro bara öppet på helgerna och jag kan inte hålla mig tills dess utan jag har redan börjat virka med garn jag hade hemma. Men förmodligen åker jag dit och köper mer garn så småningom. (Jo, för jag behöver ABSOLUT en ursäkt för att köpa garn. LOL)

Hjärtekatten - Kanske den finaste virkning du kan tänka dig

Bilder lånade från Hjärtekatten.

Det här inlägget postades i Pyssel, Virkat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Hjärtekatten!

 1. Lene skriver:

  Det er en meget smuk tanke synes jeg og en bedårende kat du har lavet.

  • Annefia skriver:

   Visst är det en underbar idé? Katten i fråga är dock inte min utan kommer från Hjärtekatten. Min kisse består bara av ett huvud än så länge (se måndagsuppdateringen) Men jag har ju virkat flera katter av den här modellen tidigare.

 2. A-E skriver:

  Nu verkar det virkas katter överallt. Kul!

 3. Jessica skriver:

  Sv; Jo det skulle stå twice =)

  Jag tänkte också att det var så först, att jag bara skulle öka med 3 maskor en gång..men på varvet före har jag ju gjort 3 fm, två ökningar och sen 3 fm igen vilket gör att jag har 10 fm..och om jag då sen ska göra 4 fm en ökning och sen 4 igen så blir det ju en maska över..och så blir inte ökningen mitt uppe på där jag antar att den ska vara..förstår du hur jag menar?

  • Annefia skriver:

   Japp, jag förstår vad du menar och jag återkommer med lite mer funderingar i din blogg senare under dagen eftersom jag har lite bråttom just nu.

 4. Hedvig skriver:

  Visst är det ett underbart initiativ?! Jag virkar som besatt på min lilla kisse… :)

  • Annefia skriver:

   Mitt dielmma är att jag har en massa andra saker jag behöver få färdigt till Valborg också. Men jag försöker klämma in lite virkande varje kväll ändå.