Färdig krans!

Jag hann! Jag hann!

Målet var att hinna bli färdig med kransen innan Valborg och jag hann. Dessutom, tack vare idogt virkande och fastsyende av blad in i det sista så hann jag PRECIS får färdigt kransen i tid för att hinna ta kort innan sista ljuset försvann från balkongen. När jag sen skulle ta kort på primulan som just slagit ut krävdes det blixt men kransbilderna som jag tog först klarade sig utan.

Krans med virkade blommor

Krans med virkade blommor

Krans med virkade blommor

Primula

Mönster till blommor & blad från Drops Design

Det här inlägget postades i Balkongen, Inredningspyssel, Prat, Pyssel, Virkat och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Färdig krans!

 1. jag skriver:

  Så fin den blev!

  Och färdig blev den i tid, tack vare/trots virkhjälpen.

 2. Lovisa skriver:

  Jättefint! Nyfiken, hur fäste du blommorna? Tråcklade in dem mellan träpinnarna? Limmade?

  • Annefia skriver:

   Tack!!!

   Blommorna knöt jag fast, dvs jag virade starttampen och sluttampen runt ”pinnarna” med hjälp av virknålen (och ibland gick jag upp med garnet i blomman med) men när det var dags för bladen bytte jag ut virknålen mot en riktigt (grov och lång) nål och sydde fast dom i stället.

 3. LadyNight skriver:

  Vad tjusig kransen blev! Och din balkong är ju en riktigt dröm, med alla blommor och plats till både det ena och andra. Nästan som ett extra litet rum! Haha, jag får knappt plats med en solstol på min…om jag ens vågar mig ut där. Den känns lite osäker (gammalt hus) och jag har livlig fantasi :P

  • Annefia skriver:

   Jo, min balkong är verkligen en tillgång (om man bortser från rökande pizzabagare och rökande och supande pizzeriakunder som ibland befinner sig under den). Mitt hus är visserligen gammalt (eller i alla fall 40 år) men balkongen känns pålitlig och den är ganska så rymlig (om än inte stoooor). När jag så småningom fått upp mina väggar av rosenbönor känns det som att sitta i en berså och jag älskar i synnerhet sommarnätterna där.