Mina tantblommor!

Förr i tiden brukade jag tycka att petunior var tråkiga ”tantblommor”. Själv ville jag ha mera spännande och ovanligare blommor. Men ja, så flyttade jag hit och blev utsatt för en komplott av min elaka granne (som envisades med att ha dom mest FANTASTISKA petuniaamplar) och den lika elaka lokala handelsträdgården som sålde petunior i alla möjliga, ovanlig , vackra färgkombinationer. Och ja, hur det nu var så bestämde jag mig för att testa petunior en sommar (jag menar hur skulle jag kunna motstå när dom fanns i femtielva olika rosa nyanser?) och sen var jag fast.

Det där med ovanligt och otantigt är inte längre så viktigt för mig. Petuniorna uppfyller helt enkelt dom flesta av dom önskemål jag har på balkongblommor, dom är lättodlade, rikblommiga, tål massor med sol och värme utan att döden dö (som hortensior och fuchsior gärna gör på min balkong), dom är färglada, överväldigande och finns i massor av olika färger. (Vissa av dom doftar till och med, det enda som saknas är att dom ska gå att äta också. LOL)

Vem kan bry sig om eventuell tantstämpel när blommorna är så här fantastiska??? <3

Petunior

Petunior

Petunior och lobelior

Petunior och lobelior

Petunior och lobelior

Petunior

Petunia

Petunia

Petunia

Petunia

Petunia

Petunia

Petunia

Petunia

Plantor

Det här inlägget postades i Balkongen, Prat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Mina tantblommor!

 1. jag skriver:

  Kanske man ska satsa på tantblommor i år.

  De är verkligen läckra.

 2. Sanna skriver:

  Hur fina som helst! Din balkong kommer nog bli en färgsprakande oas i sommar.. =)

  SV: Det ÄR supermysigt på cafeet.. <3

  Kraaaaaam
  Sanna