Men vad i allsin dar?

Mystisk stenhög!

Vad ÄR det här???

Stenparti? Gravröse över ett husdjur? Dvärgpyramid? Väghinder för dom som genar över gräsmattan? Ett monument över grushögen som legat i närheten? *myyyyycket förvirrad*

Mystisk man bygger mystisk stenhög

I förmiddags fick jag syn på det här mannen som mycket omsorgsfullt byggde sin underliga stenhög. Han var utrustad med arbetshandskar och planteringsspade så det hela var planerat i förväg och han var mycket noga med sitt arbete. Rätt sten skulle ligga på rätt ställe, delvis nergrävda i jorden eller omsorgsfullt inkilade mellan andra stenar på ett sätt som gjorde stenhögen så stabil som möjligt.

Jordig mystisk stenhög

Så småningom fyllde han alla springor med jord och vattnade sen hela högen, kanske för att han sått fröer eller kanske för att jorden helt enkelt skulle packas bättre så att stenhögen blev ännu stabilare. Det faktum att han så senare täckte all den bara jorden med grus och småsten talar ju emot att han sått fröer där. Högst upp har han också travat tre stenar på varandra.

Mystikst placerad mystisk stenhög

Och det som ytterligare förstärker mysteriet är placeringen av stenhögen, mitt på den väldigt flitigt använda stig där folk som bor i bostadsområdena ovanför genar när dom ska gå till bussen, affären och liknande. Kan han ha byggt den där just för att hindra deras framfart? Och hur länge kommer det gå innan nån försöker riva stenhögen? Något säger mig att den som försöker sparka omkull dom här stenarna kommer få rätt så ont i foten, högen är byggt för att hålla.

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Prat och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Men vad i allsin dar?

 1. Hedvig skriver:

  Men vad roligt! Nyfiken!

 2. Elle skriver:

  Varför gick du inte ut och frågade lite dumt vad det är han gör…?
  Nu blev jag nyfiken.
  Att han vattnade det….han hade väl inte haft i lite betong för att göra det hela stabilare…??
  Verkligen konstigt. Du måste fråga nästa gång du ser honom!!

  Ha en skön vecka!
  Kram Elle

  • Annefia skriver:

   Jag var inte riktigt i skick att gå i trappor den dagen och efter noga övervägande kändes det för pinsamt att stå och skrika ut genom fönstret. LOL Jag har heller aldrig sett karln i fråga förut. Det är inte nån som bor i min trapp och han tillhör inte dom grannar som brukar hålla till ute på gården.

   Vet du, det skulle inte förvåna mig om han använt sig av betong. LOL

 3. Pingback: Vitsippor!!! | Fialand – Pyssel & Prat