True Blood i bokform

I stället för att tillbringa helgen ihop med trevliga människor som jag hade planerat från början så har jag tillbringat helgen ihop med vampyrer, varulvar, servitriser, shapeshifters och häxor i stället, en del av dom (men absolut INTE alla) riktigt trevliga i och för sig. Nackdelen är förstås att dom här… hm… ”personerna”.. inte är fullt lika verkliga som riktiga livslevande människor (en del av dom är ju inte så där värst ”livslevande” heller när allt kommer till kritan) men fördelen är förstås att man kan umgås alldeles utmärkt med dom liggandes i sängen när man inte orkar så mycket annat än att sova och läsa.

True Blood-böckerna

Om du inte sett TV-serien True Blood kan jag verkligen rekommendera den och oavsett om du sett serien eller inte så kan jag rekommendera böckerna som ligger till grund för serien, om du inte tillhör dom människor som får allergiska utslag av vampyrer förstås. Själv tillhör jag inte dom som bara äääälskar allt som har med vampyrer att göra men True Blood gillar jag, både i tv-serieform och bokform.

Böckerna är, som vanligt, lite annorlunda än filmen/TV-serien. I böckernas värld utgår allt i från Sookie Stackhouse och man får veta mindre om vad dom andra personerna har för sig. Dessutom skiljer sig handlingen en hel del så man behöver inte känna att man får veta i förväg hur allt kommer att gå. Nu befinner jag mig ju nånstans mitt i säsong 3 av TV-serien och mitt i bok 4 men vad jag förstått kommer handlingen att skilja sig mer och mer allteftersom dessutom. (Bok 1 och säsong 1 är mest lika).

Jag har förövrigt läst två av böckerna på engelska och 1½ på svenska och om du läser engelska böcker obehindrat kan jag rekommendera originalspråket, i synnerhet om du också ser/sett Tv-serien. När jag läser böckerna på engelska kan jag höra personernas sydstatsdialekt med skådespelarnas röster i mitt huvud och det tillför en extra dimension till läsandet som jag inte riktigt får när jag läser böckerna på svenska. Dessutom ska väl tilläggas att inte alla böckerna i serien hunnit översättas till svenska än.

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Prat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till True Blood i bokform

 1. Sanna skriver:

  Önskar att jag hade lite tid över att läsa lite böcker, men ack nej..det får dröja..
  Älskar Alba-Stinas alla fina klänningar, jag har en Blythe docka vid namn Elvira som skulle behöva en ny garderob..men det får också dröja..

  SV: Ja sakta men säkert är bäst enligt mig..inga hastverk.. =)

  Sköt om dig!

  Kraaaaaam
  Sanna

  • Annefia skriver:

   Det kommer ju en tid när du hinner läsa igen du också (och kanske skapa dockkläder med). Fördelen med lägenheter är ju i alla fall att det är mindre jobb så man får mer tid över till annat.

   *kram*

 2. Pingback: Om det här med True Blood x 2 | Fialand – Pyssel & Prat