Nyårslistan för 2011 (eller Gott Gammalt År)

Gott nytt 2012 på er allihop! Själv tänkte jag inleda det nya året med att prata en massa om det gamla.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Blev stående med en stendöd bil på (sidan av, tack och lov) en motorväg. Inget jag kan rekommendera faktiskt.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Mitt nyårslöfte för 2011 var samma som för i år, dvs att försöka vara lite snällare mot mig själv. Och det höll jag väl till viss del, så mycket jag kunde typ. Men eftersom jag ska vara snällare mot mig själv i år med tänker jag inte förebrå mig själv för dom gånger jag föll igenom och var allt för självkritisk. Att förebrå sig själv är ju inte särskilt snällt och det vore ju lite synd att bryta 2012-års löfte redan 1:a januari. LOL

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nix!

4. Dog någon som stod dig nära?
Ja, tyvärr både min morfar och min älskade Mipakatt. 2011 var ett dumt år på det viset.

5. Vilka platser besökte du?
Alltså, på grund av min sjukdom och allt den för med sig (typ brist på både ork och pengar) så rör jag mig sällan särskilt långt från hemmets lugna (och förhållandevis billiga) vrå. Man kan väl säg att alla platser jag besökte 2011 låg inom en radie av 4-5 mil fast det vore väl inte riiiiktigt sant. Mer sant är att jag rörde mig typ 4-5 mil västerut och norrut, men om jag hade kört 4-5 mil söder- eller österut hade jag förmodligen varit både väldigt blöt och en smula död så det lät jag bli med.

6. Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012?
Pengar!!!!!!!!!! Inte bara den där mångmiljonvinsten man ständigt drömmer om utan lite lagom med pengar så att man lättare fick ihop den vardagliga ekonomin med mat och räkningar och sånt. Lite mera hälsa hade inte varit fel heller och så vill jag ha snö i December i år.

7. Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
Nu är jag rent generellt dålig på att minnas datum men jag skulle vilja säga 12:e januari när min morfar dog, 2:e september när Mipan dog och så Utøya 22:a juli. Vad det gäller själva datumet blir nog Utøya det man lättas minns eftersom det är ett datum som kommer uppmärksammas i massmedia.

8. Vad var din största framgång 2011:
Bloggen!!! Och så en del som känns för privat för att blogga om.

9. Största misstaget?
Att jag reparerade bilen för en massa dyra pengar veckan innan den stendog för gott. Det var inte mitt val direkt för jag var tvungen att fixa en den inför ombesiktningen och den dog inte av just dom felen jag nyss fixat men det var VERKLIGEN en massa tusenlappar totat bortkastade som jag verkligen behövt till annat.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag är ju kroniskt sjuk så ja, jo, jag har helt klart varit sjuk och haft ont lite här och var 2011 också men bortsett från det gamla vanliga har jag hållit mig ”frisk” och skadefri.

11. Bästa köpet?
Måns!!! Utan minsta tvekan!

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Måns igen! Följt av dom onödiga bilreparationerna. (Fast egentligen är det ju sånt som mat och hyra som man spenderar mest på)

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Måns ÄNNU en gång! Och så dom otroliga överraskningarna och presenterna jag fick förra året, två BJDs/dockor, en bil , Australiska väninnans besök, en rätt stor summa pengar av en vän och lite andra saker med.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011?
Jag lyssnar inte så mycket på musik men kanske Soft Kitty från Bing Bang Theory och signaturmelodin från True Blood (Ja, jag tittar hellre på TV än lyssnar på musik LOL)

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Det fanns ju några riktigt ledsna ögonblick och den del oroliga men i det stor hela skulle jag vilja säga väldigt mycket gladare än på MÅNGA år.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Orkat!!! Och umgåtts mer med vänner och familj.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Hostat slem, sovit, stått vid vägkanten och väntat på bärgningsbil, behövt ta smärtsamma kattbeslut.

18. Hur tillbringar du julen?
Hos mamma och hennes man, inklusive ”styvbror” + sambo och barn men utan den biologiska brodern + fru.

19. Blev du kär i år?
Oh ja!!! I Måns naturligtvis!

20. Favoritprogram på TV?
Big Bang Theory, Deadliest Catch, Stark Trek DS9, Star Trek Voyager, Anno 1790, True Blood (med viss tvekan eftersom jag också ägnat en hel del tid åt att vara besviken på den serien), Allt för Sverige, NCIS, Criminal Minds, Cake Boss, (som sagt var, jag ser mer på TV än jag lyssnar på musik, det här är bara favoriterna, eller ja, dom favoriter jag minns)

21. Bästa boken du läste i år?
True Blood-serien, slår TV-serien med hästlängder

22. Största musikaliska upptäckten?
Att män som ylar och spelar dragspel är lika svårt att somna till oavsett om dom ylar på svenska eller serbokroatiska och oavsett vad dom ylande svenska männen tycker så är inte ”Blue Hawaii” och ”Jag tror, jag tror på sommaren” lämpliga melodier på en julfest.

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
En ny kamera!!!

25. Något du önskade dig men inte fick?
En ny bil. För det fick jag ingen förrän flera månader senare och inte var den ny heller (bara fullt fungerande och mycket bättre på alla sätt än den förra)

26. Vad gjorde du på din födelsedag?
Enklast möjliga, fikade med min mamma. Tanken vara att vi skulle vara fler men ”fler” drabbades av förkylning och med mitt nedsatta immunförsvar var inte det en så lyckad kombination.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Mer pengar, bättre hälsa, friskare Mipa och att fått träffa min danska väninna och min lillebror (mer än några få timmar)

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
Precis samma som 2010 och 2009 och 20… Dvs långa blommiga klänningar och om vädret tillåter sjal och färgglada raggsockor också. Gärna lite ”smicken och smynk”, rött hår och färgsprakande naglar med.

29. Vad fick dig att må bra?
Hela sommaren 2011, vänner och familj och mina älskade missar, bloggen (plus svaren på fråga 13)

30. Vilken kändis var du mest sugen på?
Jag kan inte komma på en enda kändis som jag varit det allra minsta sugen på.

31. Vem saknade du?
Alldeles för många, både människor och djur, fler och fler för varje år som går. Men allra, allra mest Mipan i år.

32. De bästa nya människorna du träffade?
Den som förtjänar bäst att nämnas här är nog min granne som jag lärde känna i somras och hjälper mig att låna böcker på biblioteket för att jag inte orkar själv.

Det här inlägget postades i Prat, Utmaningar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.